CDA legt concept verkiezingsprogramma voor aan leden

13 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In de gemeenteraadsperiode 2014-2018 wil het CDA Nijkerk-Hoevelaken opnieuw geen verhoging van de lokale lasten. Dat staat onder meer in het concept-verkiezingsprogramma dat het partijbestuur aan de leden heeft voorgelegd. Het CDA kiest voor een kleine, deskundige gemeentelijke organisatie. Daarnaast mag niemand tussen wal en schip vallen en moet er meer werkgelegenheid voor inwoners komen.

Op 19 maart 2014 gaan de inwoners van Nijkerk naar de stembus. In de aanloop hier naartoe heeft het lokale CDA een concept-verkiezingsprogramma opgesteld. Dit is aan de leden ter besluitvorming voorgelegd.

Volgens het CDA staat de komende raadsperiode in het teken van economische tegenwind en grote veranderingen voor inwoners. Het CDA kiest er naar eigen zeggen voor om oplossingen niet te bedenken vanuit de ivoren toren van het Stadhuis, maar juist voorrang te geven aan initiatieven van inwoners, verenigingen of het bedrijfsleven. Dit betekent dat de gemeente mensen bij elkaar moet brengen om zo saamhorigheid te stimuleren.

Volgens wethouder René Windhouwer kiest het CDA met het programma nadrukkelijk voor wat inwoners van Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen bindt. Windhouwer: ,,Het CDA wil hard optreden tegen zaken die de samenleving juist aantasten, zoals criminaliteit, drugs- en alcoholgebruik onder jongeren. Ook willen wij met name opkomen voor gezinnen die hard in de portemonnee geraakt worden." Hij vervolgt: ,,De inwoners van Nijkerk zijn trots op hun stad. Het CDA wil dan ook geen fusie met andere gemeenten en vindt dat Nijkerk een zelfstandige gemeente moet blijven die dicht bij de mensen staat."

Volgens de CDA-wethouder is dit zeker in deze tijd van economische tegenwind zeer belangrijk. ,,Mensen maken zich zorgen over hun baan en of ze morgen de huur of hypotheek nog kunnen betalen. Het CDA wil dan ook het lokale bedrijfsleven alle ruimte geven en waar nodig steunen, nieuwe bedrijven aantrekken, een aanbestedingsbeleid dat kansen biedt voor het midden- en kleinbedrijf, geen verhoging van de lokale lasten, minder regels en tot slot snellere vergunningverlening. Dit kan alleen als we werken aan een kleine, deskundige, en efficiënte gemeentelijke organisatie."

De leden van het CDA stellen op 28 oktober het definitieve verkiezingsprogramma vast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie