Reclamekaravaan op doorstart van Amersfoortse Groeistadklassieker

13 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wielervereniging Eemland houdt zaterdag 21 september de vijftiende Rabobank Amersfoort Groeistad Klassieker. Wederom heeft een vaste kern vrijwilligers van wielervereniging Eemland hard gewerkt om een mooie ronde te organiseren.

,,Doordat we vorig jaar in een te laat stadium extra eisen ontvingen rond calamiteitenplannen en beveiliging, konden we de organisatie helaas niet meer op tijd rond krijgen. Dit jaar zijn we in een veel eerder stadium begonnen", meldt de organisatie. Feitelijk maakt het evenement een doorstart dit jaar. ,,Helaas kostte dat ons wel één van onze twee hoofdsponsoren. Gelukkig kon Rabobank Amersfoort en omstreken begrip opbrengen voor ons besluit." Voor de vijfde keer op rij is Rabobank Amersfoort en omstreken bereid gevonden hoofdsponsor te zijn voor dit evenement. Samen met Rabosport houden ze na start van de Elite en beloften ook nog een Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd. Door veel inspanningen, vooral door koersdirecteur Karel Pater, hebben gelukkig ook dit jaar veel co-sponsoren zich bereid verklaard dit wielerevenement te ondersteunen.

Voor het eerst worden de koersen vooraf gegaan door een reclame karavaan van zo’n tien bedrijfsauto’s. Ook dit jaar worden feitelijk weer twee klassiekers gereden: eerst de Masters over 130 kilometer, daarna de Elite en beloften over 170 kilometer. De renners kruisen een paar keer de Utrechtse Heuvelrug, en de organisatie hoopt op tegenwind op de dijk van Amerongen naar Wijk bij Duurstede. Via Doorn, Austerlitz, Soesterberg en Soest komen de Masters Amersfoort binnen om via brede en veilige rondwegen naar de aankomst te sprinten.

De Elite en beloften maken na binnenkomst van Amersfoort nog een wijde lus door de polders naar Bunschoten, en na een tweede stukje bebouwde kom, nogmaals een polderlus. Tot slot gaan ze ook over de rondwegen naar de meet op Sportpark Zielhorst. Dit alles wordt begeleid door 25 politiemotoren en zestig vrijwillige verkeersregelaars. Ook dit keer zijn de wedstrijden weer gratis toegankelijk voor het publiek.

Meer informatie over wv Eemland, de wedstrijd, routes en de doorkomsttijden: www.wveemland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie