Einde plan Nieuw Hulckesteijn?

4 september 2013 om 00:00 Nieuws

Vragen PRO21 over uitspraak kantonrechter

NIJKERK - De soapopera rond de plannen voor het recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. De bewoners van de huidige camping hebben met succes de huuropzegging bij de kantonrechter aangevochten. Wat er nu verder gaat gebeuren is onduidelijk.

door Henk Brinkman

Er worden al sinds 2008 plannen gemaakt door de eigenaar van de camping, BV Nieuw Hulckesteijn, om het gebied een kwaliteitsimpuls te geven. Deze BV is een dochter van Interhuis BV, dat weer een dochter is van RGV Onroerend Goed BV, dat weer een dochter is van RGV Holding, de vroegere Recreatiegemeenschap Veluwe. De gemeente Nijkerk is aandeelhouder van RGV. Eerst werd gesproken over een bungalowpark als stadje aan het Randmeer, maar die plannen moesten drastisch worden bijgesteld. Vorig jaar december moest de gemeenteraad onder hoge druk instemmen met de nieuwe toekomstplannen van BV Nieuw Hulckesteijn, want voor 1 januari moest de huur voor de huidige campingbewoners worden opgezegd. Daar heeft de kantonrechter nu een streep doorgezet, omdat er geen concreet plan ligt voor de verdere ontwikkeling van het gebied. De woordvoerder van BV Nieuw Hulckesteijn gaf bij de rechtszitting aan dat een nieuw bestemmingsplan nog jaren op zich kan laten wachten. In een brief van de advocaat van BV Nieuw Hulckesteijn wordt erop gezinspeeld dat deze BV overweegt de bedrijfsvoering eenvoudig te staken. Daarover zal medio september meer bekend worden.

Deze gang van zaken is voor Jan Duijnhouwer, fractievoorzitter van PRO21, reden om het college vragen te stellen. Hij wil weten of het college bekend is met toespelingen op het beëindigen van de bedrijfsvoering door BV Nieuw Hulckesteijn en wat de consequenties daarvan zijn. Duijnhouwer ziet het liefst dat de gemeenteraad, als de bedrijfsvoering inderdaad wordt gestaakt, eerst zelf plannen maakt voor het recreatiegebied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie