Oude ambachten- en hobbymarkt in polder Arkemheen

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In en om het stoomgemaal Hertog Reijnout en bezoekerscentrum Arkemheen vindt zaterdag 14 september van 11.00 tot 16.00 uur een gezellige oude ambachten- en hobbymarkt plaats.

Van palingroken tot sigaren rollen, van wol spinnen tot vilten, van kaarsen maken tot netten boeten en van natuurdecoraties tot manden vlechten. Ook worden er diverse kleine workshops gegeven, ook voor kinderen. Bij het ambachtenatelier kunnen bezoekers zelf paddestoelkaarsen maken. Ook kunnen zij een eigen armband samenstellen en een diertje of vogelhuisje decopatchen.

De smaakpapillen worden verwend bij de jam en honingstandjes; hier kunnen meer dan veertig soorten worden geproefd. Achter het stoomgemaal varen in de Wiel zelfgebouwde boten. In de tent hangen patchworkdekens.

Het stoomgemaal is natuurlijk ook in werking en stoomt er lustig op los. De stokers kunnen alles over het wel en wee van hun stoomgemaal vertellen. Op de minirails rijdt een stoomtrein op en neer. De entree is deze dag gratis. Op de zolder van het bezoekerscentrum is de tentoonstelling 'Stoommodellen' te bewonderen; een combinatie van fotografie en techniek.

Het stoomgemaal en bezoekerscentrum Arkemheen zijn gelegen op de Zeedijk 6 in Nijkerk aan het randmeer. Alle informatie inclusief alle deelnemers is te vinden op www.bezoekarkemheen.nl of via 06-23196934.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie