Niet vijf, maar acht goede doelen vanuit Glazen Huys

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Tijdens de Glazen Huys Nijkerk-actieweek hebben niet vijf, maar acht Nijkerkse doelen en projecten kans op een deel van de Glazen-Huys-opbrengst. Dit werd op maandag 2 september, tijdens de radiouitzending Serious Stennis op NFM, bekend gemaakt. Per april kon iedereen een Nijkerks doel of project aanmelden.

Het plan was dat de vijf meest aangemelde doelen op de stemlijst zouden komen. Niemand kon verwachten dat maar liefst vier doelen op de vijfde plaats zouden uitkomen. Vandaar dat de stemlijst is uitgebreid naar acht. De drie doelen met de meeste stemmen in december winnen een derde deel van de helft van de opbrengst. De andere helft gaat het 3FM-Glazen-Huis in Leeuwarden.

De acht meest genoemde doelen zijn Museum Oud Nijkerk (28,5 procent), 2Gether4@venture (25,6 procent), UVV (8,6 procent), Stichting Nijkerk voor Gruisor (7,8 procent). De volgende doelen werden alle vier 4,13 procent aangemeld: de Voedselbank/Stichting Ezer, Stichting Gered Gereedschap, Vrouwen in Actie (VIA), 90-jarig jubileum van NGV Excelsior. Doelen die het niet gehaald hebben: Stichting Truckers voor gehandicapten, Judo Stichting Nijkerk, Rode Kruis, Stichting Hello You, Helpdesk Oudernetwerkjeugdzorg, Expeditie Corlaer, Moedige Moeders Nijkerk, Jongereninitiatief Pallium, Nijkerkse Klokkenspelvereniging, nieuwe keuken Tuinhuis UVV, zonnepanelen voor Sparta Korfbal, uitbreiding atletiekbaan AVN, G-Gym Hoevelaken, Stichting Eekhoorn en zijn vrienden, rolstoelbus voor Interakt Contour en Vakantiespektakel. Vanaf nu kan er door iedereen op de acht doelen gestemd worden.

Het Glazen Huys

Zes dagen wordt radio en tv gemaakt en de week wordt afgesloten met een groots eindfeest. Tijdens en voorafgaand aan de Glazen-Huys-week zijn er allerlei acties om geld in te zamelen voor het doel van 3FM Serious Request en de drie Nijkerkse doelen. Stemmen kan tot 14 december via de website www.hetglazenhuysnijkerk.nl. De doelen met de meeste stemmen horen tijdens het eindfeest op 14 december hoeveel geld er is ingezameld.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen kunnen organisaties en particulieren acties doen om geld in te zamelen. Ook is de stichting op zoek naar sponsors. Tegenprestaties voor sponsors zijn onder meer banners op de website, reclamespot en zendtijd tijdens de actieweek, aandacht via social media en dergelijke. Scholen en verenigingen ontvangen binnenkort tips en posters om eigen acties te doen.

3FM

Het 3FM-glazen huis staat eind van het jaar in Leeuwarden. Het plan is om het ingezamelde geld tijdens 3FM Serious Request naar Leeuwarden te brengen en Nijkerk op de kaart te zetten door een mooi bedrag te schenken. Een bedrag dat door alle Nijkerkers gezamenlijk bij elkaar gebracht is. Meer informatie is te verkrijgen via de website: www.hetglazenhuysnijkerk.nl.

advertentie
advertentie