Hoevelaken is jong, gretig, maar grillig

3 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het jubileumjaar van sc Hoevelaken kende een domper met de degradatie naar de derde klasse. Trainer Jan van den Heuvel had vaak te maken met een krappe en jonge selectie maar hoopt dit seizoen toch goed mee te kunnen in de derde klasse. ,,We hebben een jonge groep, maar zeker met veel kwaliteit. Jonge spelers hebben genoeg voordelen, dus het is onze taak om de eventuele nadelen te beperken."

door Rob Schoon

De trainer zag voor zijn tweede seizoen een aantal routiniers vertrekken, die zijn vervangen door voornamelijk jeugdige spelers. Toch ziet Van den Heuvel het seizoen met vertrouwen tegemoet. ,,De spelers zijn jong, maar dat betekent ook dat ze vaak gretiger zijn en fris. Ik heb in de voorbereiding vaak goede dingen gezien, maar helaas ook minder goede. Jonge spelers zijn vaak wisselvalliger en dat verdwijnt naarmate ze ervaring opdoen."

Vertrouwen geven is wellicht het sleutelwoord naar succes voor Hoevelaken. ,,Onze A1 werd het afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse, dus die jongens kunnen echt goed voetballen. Nu is het zaak om ze verder te ontwikkelen." Dat vergt meer dan alleen de voetbalkwaliteiten onderkent Van den Heuvel. ,,Je kunt deze jongens nog goed vormen, maar het blijft de vraag hoe ze omgaan met een eventuele tegenslag. Vele jaren waren ze de beste van hun lichting, maar ze kunnen nu ook wel eens reserve worden. Het is onze taak om ze dan toch gemotiveerd te houden, want we hebben elkaar hard nodig."

Over de jeugdopleiding van Hoevelaken is de trainer erg positief. ,,Je ziet daar steeds meer progressie met vrijwel al onze selectieteams op hoofdklasseniveau. Dat niveau moet voldoende zijn om de aansluiting naar de derde klasse te kunnen maken. Dat bleek al in de bekerduels, waar we goede dingen hebben laten zien. Dat we niet door zijn, is jammer maar geen ramp. We hebben drie duels gespeeld tegen verschillende speelstijlen en dat heeft extra inzichten opgeleverd."

Met name tegen het fysiek spelende SDS uit Wekerom had Hoevelaken het moeilijk. ,,Dat zijn de wedstrijden dat het niet alleen voetballend kan. Dan wordt er qua motivatie en weerbaarheid meer verwacht en dat is een punt waar we nog verbetering kunnen aanbrengen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze groep dat snel oppakt, want ze zijn enorm leergierig."

De jonge groep betekent niet dat Hoevelaken een soort van overgangsjaar nastreeft. ,,Nee, dat zou de makkelijke weg zijn en duiden op een gebrek aan ambitie. Met deze groep moeten we in de top van de derde klasse mee kunnen doen. Misschien niet direct voor het kampioenschap, maar ik vind wel dat we moeten streven naar het behalen van de nacompetitie. Met deze jonge ploeg is dat een uitdaging, maar daar lopen we niet voor weg."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie