NSC gaat met vertrouwen nieuwe seizoen in

3 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De degradatie in het afgelopen seizoen vanuit de Hoofdklasse was vervelend, maar gaf NSC ook nieuw inzicht. ,,Noem het een tweede start", aldus trainer Wim Kroes. "Voetballend konden we het niveau best aan, maar het gebrek aan concurrentie heeft volgens mij de doorslag gegeven dat we het niet hebben gered."

door Rob Schoon

In de afgelopen zomer werd de selectie daarom van extra kwaliteit voorzien én werd de selectie uitgebreid. ,,We hebben nu in ieder geval de beschikking over zeventien spelers die het niveau meteen aankunnen. Daarnaast zijn er nog vijf jonge spelers die met ons meetrainen om naar dat niveau toe te groeien." Daarmee beschikt Kroes in zijn tweede seizoen op de NSC-Burcht over een brede selectie die ambitieus de eerste klasse ingaat.

,,Toch waken we ervoor om te roepen dat we kampioen moeten worden, zo reëel zijn we wel. Eerst zullen we moeten zien hoe het loopt. Eerst moeten we zien of de groep in de competitie kan brengen wat we ervan verwachten. Het eerste doel is om bij de top in de eerste klasse te komen met liefst winst in een periode. Alles wat er meer op ons pad komt, is meegenomen. Je weet immers nooit wat de concurrentie qua selectie heeft gedaan, maar ik heb veel vertrouwen in onze ploeg."

De bekercompetitie is wat dat betreft een leuke graadmeter, met winst tegen SDV Barneveld en VVOG. Tegen VVZ'49 zag Kroes NSC echter vervallen in een oude fout. ,,Voor rust waren we beter en hadden we meer moeten scoren. In de tweede helft sloop er echter wat gemakzucht in de ploeg en dat werd afgestraft. Dat moet er dus echt uit dit seizoen en met het grotere aanbod aan spelers is dat mogelijk. De toegenomen concurrentie zorgt ervoor dat iedereen scherp moet zijn en blijven. Tegen de Hoofdklassers was de motivatie uitstekend, tegen de eersteklasser dus toch minder. En daar moeten we het dit seizoen tegen opnemen, dus zeker een aandachtspunt."

Voetballend heeft NSC waarschijnlijk één van de betere selecties van de eerste klasse, maar in de eerste klasse D geeft dat niet alleen de doorslag. ,,We willen altijd verzorgd voetballen en kunnen dat ook. Maar naast de aanwezige kwaliteit moeten we de strijdlust nooit vergeten te leveren, want dan kan je alsnog ten onder gaan. En aantrekkelijk spel is niet het einddoel, want soms moet je gewoon tevreden zijn met de punten daar draait het uiteindelijk toch om."

Zaterdag start de competitie met een thuisduel tegen een andere degradant uit de Hoofdklasse DTS'35. ,,Na onze goed verlopen voorbereiding moeten we het nu gaan laten zien in de competitie. Ik heb er veel vertrouwen in en zie er naar uit. We richten ons op de eerste vijf, maar hopelijk moeten we onze doelstelling in de winterstop omhoog bijstellen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie