Beker eindigt in eerste ronde voor ZVV Sparta

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De zaalvoetballers van eerste divisionist ZVV Sparta zijn niet verder gekomen dan de eerste ronde van de KNVB beker. Een ruststand van 6-2 kon niet meer goed gemaakt worden door de Spartanen. Uiteindelijk ging ZVV Sparta met een 9-4 nederlaag tegen Leekster Eagles naar huis.

In het hoge noorden hebben de manschappen van coach Boutaarout niet weten te winnen. Op bezoek bij eredivisionist Leekster Eagles kon een nederlaag niet worden voorkomen. De grotendeels nieuwe formatie van ZVV Sparta had moeite met het hoge tempo van de eredivisionist. ,,Het verschil tussen eerste- en eredivisie", zei coach Boutaarout na afloop. ,,Ook de kleine foutjes die wij maakten werden direct afgestraft. Dat is ook een groot verschil tussen ons niveau en de eredivisie."

Boutaarout verwees met die zinssnede naar de laatste 5 minuten van de eerste helft. In die periode kreeg ZVV Sparta maar liefst vier tegentreffers, waardoor het ging rusten met een 6-2 achterstand. Het eerste kwartier kon ZVV Sparta zich nog redelijk meten aan Leekster Eagles. Leekster Eagles kwam al snel op een 1-0 voorsprong en breidde die voorsprong niet veel later uit naar een 2-0 voorsprong. Ilias Erachidi strafte vervolgens een fout in de verdediging van de thuisploeg af en bracht de stand terug tot 2-1.

Toen de laatste 5 minuten van de eerste helft aanbraken, slopen er diverse slordigheidjes in het spel van de bezoekers. ZVV Sparta moest vervolgens toezien hoe het vier tegendoelpunten kreeg, omdat het te slordig om ging met balbezit en het een aantal keer knullig balverlies leed.

Na rust probeerde ZVV Sparta onder aanvoering van aanvoerder Mohamed Bouraarassi nog iets te doen aan de achterstand. Dat leek heel even te lukken, want binnen 5 minuten maakte Bouraarassi de 6-3. Veel dichterbij kwamen de Nijkerkers niet. Ondanks diverse pogingen was het eerstvolgende doelpunt voor de thuisploeg. Leekster Eagles maakte er vervolgens nog twee, alvorens ZVV Sparta via een afstandsschot van Auke Walet nog eenmaal iets terug kon doen.

De Nijkerkers liggen zodoende al na één wedstrijd uit de KNVB beker. Geen ramp, aangezien de focus daarmee dit seizoen volledig gevestigd kan worden op de competitie. Die competitie begint volgende week in Wijchen. ZSW is daar de eerste sparringspartner in de competitie. Vorig seizoen verloren de oranjehemden tweemaal van dit degelijke team. Om 20.30 uur wordt er afgetrapt in het Olympic Sportcentrum in Wijchen.