Uutkiekdag feest voor Nijkerkerveen

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - De Hoevelakers hebben hun Dorpsdag, de Nijkerkers vieren het Zomerfeest en de Nijkerkerveners gaan op zaterdag 14 september massaal naar hun Uut Kiek Dag op de Van Dijkhuizenstraat 6 in Nijkerkerveen. Het wordt echt een dag om naar 'uut te kieken', want de organisatoren die voorheen jarenlang de Evenementendag organiseerden, hebben net zoals vorig jaar een programma in elkaar gesleuteld om van te watertanden.

door Gerrit Steen

De Uutkiekdag, die gratis toegankelijk is, wordt om 9.45 uur door burgemeester Gerard Renkena geopend zal om 17.00 uur de poorten sluiten. Rini van Essen: ,,Er is van alles te doen en te beleven. Zo zijn er diverse leuke kinderspelen, er is een spannende oldtimertrek, een gezellige rommelmarkt, een prachtige oudhedenshow, diverse kramen, spectaculaire helikopterrondvluchten met maar liefst twee heli's, een tourtocht voor oldtimers plus een behendigheidsproef, diverse optredens, bijna teveel om op te noemen. Nu we in 2013 herdenken dat we 600 jaar stadsrechten hebben met de mooiste toren van Nederland wil onze Uutkiekdag dat ook niet onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan."

Ouderen

,,We willen graag in het teken van '600 jaar Nijkerk' alle ouderen die in een verpleeghuis of verzorgingshuis wonen in de gelegenheid stellen om onze speciale Uutkiekdag te bezoeken. Of ze nu in Arkemheen, het St. Jozef, Zilverschoon of de Stoutenborgh verblijven, iedereen die dat wil wordt door een oldtimerbus of met behulp van enkele rolstoelbusjes van UVV Nijkerk naar het evenementen terrein gebracht waar goed voor ze zal worden gezorgd. Dit onder het motto 'Samen zijn we één. Een volksdansgroep uit Putten zal speciaal voor hen een aantal optredens verzorgen, om 11.30, 13.30 en 14.30 uur. "

Goede doelen

Rini van Essen: ,,Het doel van onze stichting is 'Voor goede doelen samen één zijn'. We organiseren een dag die voor het hele dorp interessant, gezellig en leuk is. De opbrengst min de kosten is voor 50 procent aan goede doelen en 50 procent voor de drie kerken in Nijkerkerveen: de Gereformeerde kerk, de Eben Haëzerkerk en de Hervormde Kerk."

Oldtimer-trek

,,Werd er in de vorige edities van het evenement op de Van Dijkhuizenstraat nog voornamelijk met zwaardere tractoren het trekker-trek gebeuren opgeluisterd, vanaf vorig jaar zijn het de oldtimers die rijkelijk aan bod komen. Omdat het om oldtimers gaat, moet het bouwjaar van de tractor voor 1980 zijn. Het bestuur wil vanwege het jubileumjaar van Nijkerk graag 600 oldtimers (tractoren) op het terrein ontvangen. De 16 km club met hun sleepwagen Downunder zal de deelnemers aan de oldtimerstrek weer voorttrekken naar de vlag."

Dominees voorop

,,De oldtimers kunnen door belangstellenden zowel binnen als buiten het terrein worden bewonderd. Een deel van de oldtimers maakt namelijk een fantastische toertocht door oud Nijkerk. De drie dominees van Nijkerkerveen: ds. L.W. van der Sluijs, ds. J.P. Helder en ds. Versteeg gaan voorop met de Oldtimers, dat wordt een gedenkwaardig, onvergetelijk gezicht! Omdat de toren van Nijkerk deze dag voor ons centraal staat, wordt deze vanzelfsprekend in de route opgenomen. Ook staan er deze dag zo'n 20 oude stationaire motoren tentoongesteld die bewonderd kunnen worden."

Oudhedenshow

,,Voor de oudhedenshow hebben zich al meer dan 100 fraaie exemplaren aangemeld. Er worden ook verschillende behendigheidsspellen voor de oldtimers georganiseerd en is er de verrassende toertocht waaraan de oldtimers kunnen deelnemen. Inschrijven hiervoor kan nog op de dag zelf. Verder zijn er zo'n 120 klassieke bromfietsen en Solexen te bewonderen, waarbij liefhebbers van Kreidlers, Zundapps, Puchs, Tomossen enz. ruim aan hun trekken zullen komen, pure nostalgie! Ook een deel van deze klassiekers gaan met elkaar een stukje toeren door de gemeente. Wie er nog eentje in de schuur heeft staan, moet hem beslist meenemen, iedereen is van harte welkom."

Marktkramen

,,Ook aan de kinderen is gedacht, er zijn toegankelijke spelen neergezet waarbij de kids zich geen moment zullen vervelen. En wie tussen de bedrijven door nog even wil shoppen kan terecht bij één van de ongeveer 30 marktkramen die opgesteld staan en waar van alles te koop is. Om dit evenement helemaal in goede banen te kunnen leiden zijn er veel vrijwilligers op de been, er hebben zich al zo'n 150 enthousiastelingen aangemeld om te helpen met de kinderspelen op het veld, kramen afbreken /opbouwen, enz. Ook op de vrijdag voor het evenement en de maandag erna is er hulp nodig. Extra hulp is altijd welkom, alle info is te vinden op de site www.uutkiekdag.nl."

advertentie
advertentie