Benefietdiners voor Kika en stoomgemaal

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Lionsclub Nijkerk houdt vrijdag en zaterdag 13 en 14 september twee benefietdiners onder de naam: Proef de herfst. Proef de herfst zamelt geld in voor twee goede doelen: het Nijkerkse stoomgemaal Hertog Reijnout en Kika Bouwstenen.

Gasten kunnen zelf aangeven welk doel hun voorkeur heeft. Chefkok Ruud Jansen serveert een vijfgangendiner tussen de wijnranken van wijngaard Aan De Breede Beek in Nijkerk. Jansen ontving onlangs het 'Groot Compliment' tijdens Proef Amersfoort. Deelname aan het diner kost 60 euro. Vorig jaar brachten twee diners 7250 euro op voor het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Tussen de wijnranken

Proef de herfst wordt voor de derde maal op de wijngaard in Nijkerk gehouden. Het evenement staat in het teken van dineren voor het goede doel, in de landelijke setting van de wijngaard. Door middel van live-cooking neemt culinarist Ruud Jansen de deelnemers mee in een wereld waar culinair genieten voorop staat. Via www.lekkernijkerk.nl kan iedereen zich inschrijven voor het diner op de vrijdagavond of voor de zaterdag. De Lionsclub is op zoek naar sponsors voor het evenement en om extra geld in te zamelen wordt een veiling gehouden.

Goede doelen

Er is gekozen voor het doel van Kika, om de bouw van het Prinses Maxima Centrum te ondersteunen en een Nijkerks doel, het stoomgemaal. De Lionsclub Nijkerk heeft tijdens de restauratie van het stoomgemaal een groot aandeel gehad bij de financiële steun en is vanaf die tijd actief lid van het stichtingsbestuur. De club organiseert regelmatig acties om te helpen het stoomgemaal te behouden voor de toekomst. Zo ook dit jaar met de benefietdiners Proef de herfst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie