Gallische Dorpsdag Hoevelaken

19 juli 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De Dorpsdag Hoevelaken wordt op zaterdag 31 augustus voor de 28e keer gehouden. Dit jaar wordt het een gezellige dag met een actief programma voor en door de dorpsbewoners van Hoevelaken. Het thema voor deze Dorpsdag heeft de Gallische inspiratie: 'Rare jongens die Hoevelakers…'.

Een actief middagprogramma zal goed gevuld worden met sport en spel en waarin snelheid, behendigheid, kracht en creativiteit centraal staan. Voor jonge Hoevelakers (6-12 jaar) is er de Gallische Zeepkistenrace en voor de ouderen (vanaf 13 jaar) de Romeinse Bootcamp. Uiteraard zal de Dorpsloop ook dit jaar niet ontbreken, is er voor de kleintjes een kinderkermis en zijn er springkussens. Op onze Zomermarkt is “voor elck wat wilsch" te koop. Onder de noemer 'Brood en Spelen' zal tijdens de Dorpsdag Hoevelaken de inwendige mens goed verzorgd worden door de horecapartners van Hoevelaken. Gedurende de dag is er voldoende eten en drinken, van Asterix-menu tot Obelix-maaltijd.

Romeinse Bootcamp

De Romeinse Bootcamp is een heuse krachtmeting tussen teams van 6 tot 8 mensen vanaf 13 jaar. Het bevat verschillende onderdelen waar kracht, snelheid en behendigheid worden gemeten zoals bij het touwtrekken, zaklopen, buikglijden en de rodeostier. Er zijn leuke prijzen mee te winnen en het team met de meest originele outfit wint ook een prijs. Het is nog mogelijk om een team in te schrijven.

Muziek zal zeker niet ontbreken op de Dorpsdag. Dit jaar begint het met Staal met Glazen. Het repertoire is herkenbaar voor iedereen met een eigen mix van bekende Nederlandse liedjes. Hun optreden resulteert in een stevig feestje, waarbij jong en oud graag wil dansen en springen. De avond wordt spetterend afgesloten door Session, een band van negen personen. Zij spelen de recente hits afgewisseld met echte dance classics en goeie rocknummers.

Meer info is te vinden op www.dorpsdag-hoevelaken.nl

Foto: Het bestuur van het Dorpsdagcomité is er al helemaal klaar voor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie