Speuren naar reeën

29 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In het Nijkerse buitengebied zijn talloze plekken waar regelmatig reeën te zien zijn. Op donderdag 1 augustus organiseert IVN Nijkerk weer een fietsexcursie naar het landgoed Ehrental om te speuren naar reeën.

In de periode van half juli tot half augustus breekt de bronsttijd van de reeën aan, en dat is bij uitstek de tijd ze te observeren. De reeën zijn dan minder schuw en laten zich eerder zien. In de stille avonduren wagen ze zich uit hun schuilplaatsen en op zoek naar voedsel trekken ze naar de open plekken in het gebied. Tijdens de excursie zullen er wellicht reeën te zien zijn, maar zeer zeker ook hun sporen (prenten en schuurplekken). IVN Natuurgids Jan Gorris vertelt allerlei boeiende wetenswaardigheden over de ree en zijn leefomgeving.

De excursie start om 19.00 uur per fiets bij het NS Station Nijkerk. en duurt ongeveer 2 uur. Denk aan aangepaste kleding bij minder goed weer en vergeet ook niet een verrekijker mee te nemen. De tocht gaat deels over onverharde paden. Voor informatie bellen tussen 17.00 en 18.30 uur tel. 033-2454731

advertentie
advertentie