Bewoners keren terug naar nieuwe Beatrixflat

25 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het was afgelopen dinsdag zomers heet, maar dat kon de zonnige stemming van de ouderen niet drukken. Met een groot deel van de bewoners vierde Woningstichting Nijkerk (WSN) de oplevering van de vernieuwde Beatrixflat. Bewoners werden getrakteerd op een high tea. Ondertussen keken ze met medewerkers van WSN terug op het afgelopen jaar en maakten kennis met hun nieuwe verhuurder.

Voor de huurders op leeftijd was het afgelopen jaar een bewogen jaar. Vanwege de renovatie moesten ze hun oude woning verlaten. Bijna een jaar woonden ze in de naastgelegen tijdelijke huisvesting. Na de sleuteloverdracht brak een laatste intensieve periode aan. De fase van inrichten, stofferen en verhuizen. Een aantal bewoners is al helemaal geïnstalleerd, maar een deel zit hier nog middenin. WSN is zich bewust van de impact hiervan op de bewoners. Directeur Bertus Rakhorst van WSN wenste hen in zijn toespraak daarom veel succes met deze laatste loodjes. En hij hoopt dat ze snel hun normale ritme weer oppakken en nog heel wat jaartjes met plezier in de Beatrixflat wonen.

Het complex met aanleunwoningen is zowel van binnen als van buiten compleet gerenoveerd. Met de aanbouw van nieuwe balkons is de leefruimte van de 32 bestaande appartementen behoorlijk groter geworden. De woningen kregen een nieuwe keuken en compleet nieuw sanitair. Bovenop het bestaande gebouw zijn ook nog vier nieuwe appartementen gebouwd. De individuele, energiezuinige Cv-installatie zorgt voor een comfortabel leefklimaat. De verbetering hierdoor naar energielabel B, levert ook nog eens een flinke besparing op.

Tot vorig jaar was PCSO (Protestants Christelijke Stichting voor Ouderenhuisvesting) eigenaar van de Beatrixflat. In de zomer van 2012 nam WSN het seniorencomplex en de bijbehorende herontwikkelingsplannen van PCSO over. Onderdeel van de overname is ook de herontwikkeling van zorgcentrum Amaris Arkemheen. In september wordt daar gestart met de sloop, waarna het eerste deel van de nieuwbouw volgt. De nieuwbouw gebeurt in fases en ook deze bewoners worden tijdelijk ergens anders gehuisvest. Naar verwachting levert WSN in de zomer van 2016 het moderne zorgcomplex met 43 appartementen, 16 groepswoningen en een recreatiezaal op.

advertentie
advertentie