Afval op het strand doorn in het oog RGV

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Over het weer valt deze zomer weinig te klagen. De RGV recreatiegebieden trekken deze dagen veel bezoekers, zo ook Nieuw Hulckesteijn. De exploitant van het gebied is hier uiteraard ontzettend blij mee, maar het vele bezoek heeft ook een keerzijde. Er blijft na een drukke stranddag ontzettend veel afval achter. Ondanks de vele afvalbakken is bij veel bezoekers gewoonte het afval naast zich neer te gooien.

Sommige bezoekers vinden het na een dagje strand te veel werk om hun eigen rommel weg te gooien, terwijl het een kleine moeite is. De buitendienstmedewerkers wijzen bezoekers op hun gedrag, maar op drukke dagen is het een onmogelijke opgave alle stranden tegelijkertijd in de gaten te houden. Het gevolg is dat na een drukke dag de stranden bezaaid liggen met blikjes, (kapot) glaswerk, plastic flesjes, papiertjes, zakjes en patatbakjes. De volgende ochtend zijn de buitendienstmedewerkers van RGV al weer vroeg in touw om al het achtergebleven vuil op te prikken.

Veel bezoekers weten niet dat zij voor het achterlaten van zwerfafval een boete van € 90,- riskeren. RGV adviseert dus om het afval op te ruimen, ook na een dagje strand. ,,Zwerfafval is ons een doorn in het oog en het kost ons jaarlijks veel tijd en geld om de recreatiegebieden netjes te houden. Dit zouden we liever aan andere zaken besteden, die de recreatiegebieden nog aantrekkelijker maken, zoals nieuwe attracties en faciliteiten", aldus operationeel manager Adriaan van der Linden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie