Verhuizing Museum Oud Nijkerk definitief

23 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Gerard van den Tweel en Jan en Carla van de Kuinder ondertekenden op 23 juli een vijfjarig sponsorcontract met Stichting Oud Nijkerk. Met hun handtekening vulden zij de laatste voorwaarden in om de verhuizing van Museum Oud Nijkerk naar het prachtige Rijksmonument Venestraat 16 definitief te maken.

In mei maakte Stichting Oud Nijkerk de plannen bekend om Venestraat 16 te kopen en Museum Oud Nijkerk daarheen te verhuizen. Op dat moment golden nog ontbindende voorwaarden, die in de afgelopen weken allemaal zijn ingevuld. De Van den Tweel Groep verlengt met dit sponsorcontract haar steun als hoofdsponsor aan de werkzaamheden van de stichting voor het behoud van het lokaal cultuurhistorische erfgoed. Vanaf augustus 2014 betreden bezoekers bij binnenkomst de Van den Tweel-zaal. Jan en Carla van de Kuinder betuigen als particulier hun steun aan het museum, waar Jan al verschillende keren meewerkte aan een expositie. Zij willen hiermee ook een voorbeeld zijn voor andere particulieren die hopelijk geïnspireerd raken door dit voorbeeld. Ook een Van de Kuinder-zaal zal in het museum te vinden zijn.

Museum Oud Nijkerk is inmiddels gestart met het maken van plannen voor het nieuwe museum. Vanaf 1 augustus 2014 zal het museum te vinden zijn in het nieuwe onderkomen. Stichting Oud Nijkerk heeft nog meer sponsoren nodig en blijft haar zoektocht naar financiering doorzetten

Foto: Met de ondertekening van 5-jarige sponsorcontracten maken (zittend v.l.n.r.) Jan en Carla van de Kuinder en Gerard van den Tweel de verhuizing van Museum Oud Nijkerk naar Venestraat 16 definitief. Staand: Aad Kruithof, secretaris en Jan Cozijnsen, voorzitter Stichting Oud Nijkerk.

advertentie
advertentie