Zomer in Gelderland Hoevelaken

22 juli 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Deze zomer zet Omroep Gelderland, met haar populaire presentatrice Angelique Krüger, 25 Gelderse plaatsen op hun kop met het programma 'Zomer in Gelderland'. Aanstaande woensdag is Hoevelaken aan de beurt en is te volgen via radio, tv en online. Op tv live vanaf 18.20 uur en daarna elk uur herhaald. Teamcoach Petra Koudstaal doet een oproep aan alle Hoevelakers om uiterlijk 16.00 uur op De Brink te zijn: ,,Er is veel gezelligheid en muziek. Het wordt reuze leuk om in het centrum te zijn.''

door Theo Zuurman

Vorig jaar werd Hoevelaken voor dit programma omgetoverd tot een waar smurfendorp, een opdracht die pas in de ochtend bekend werd gemaakt. Samen met, onder meer, een quiz werd de maximale duizend euro binnen gesleept voor het goede doel 'Grace Home' in India. Dit jaar wordt het goede doel De Zonnebloem, Petra Koudstaal vertelt dat hiervoor gekozen is om in de vakantietijd ook iets voor de ouderen te doen.

Op het zonovergoten terras van De Haen vertelt coach Petra dat de formule van het programma dit jaar aangepast is. ,,We hebben de opdracht 'Kijk ons eens' al eerder gehad. Dit houdt in dat we kenmerkende dingen van ons dorp moeten uitbeelden in een scene, een soort toneel stuk dus. Samen met het team van 10 personen en hun achterban hebben we gekozen voor het thema 'Station Hoevelaken' en dat beelden we uit met een trein van 10 wagons. Iedere wagon staat voor een bepaald facet uit Hoevelaken, zoals bijvoorbeeld de drie jubilerende Sportverenigingen, de Kunstroute, het Timmerdorp, Dorpsdag en de Oranjevereniging. En natuurlijk rijdt de trein door'', verklapt Petra. Met deze opdracht kunnen 400 punten van de totale 1.000 binnen gehaald worden. ,,Dat moet lukken, want we zetten ook Hoevelaker Harmen Siezen in als commentator.''

Verder krijgt het team een 'Opdracht van de dag' (200 punten), een 'Kennisopdracht van het dorp' (100 punten) en de opdracht om zoveel mogelijk publiek aanwezig te laten zijn (300 punten). ,,Om 16.00 uur worden er samen met Hellas Tv-opnamen gemaakt van een Flash Mob, hierbij moet zoveel mogelijk publiek aanwezig zijn om de volle 300 punten binnen te halen voor dit onderdeel. Dus kom allemaal, gezellig en zonnig wordt het zeker'', besluit de teamcoach.

Foto: Team Zomer in Gelderland Hoevelaken, met teamcoach Petra Koudstaal midden achter, is er helemaal klaar voor om (Station) Hoevelaken woensdagmiddag op de kaart te zetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie