Wat een feest!

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli was het eindelijk zover, het verjaardagsfestival. Het hoogtepunt in de feestelijkheden rondom Nijkerk 600! Natuurlijk was er op 27 maart, de officiële verjaardag ook al een feestje geweest, maar dat werd op 5 en 6 juli nog eens dunnetjes overgedaan.

door Comm op!

Twee dagen lang werd er volop feest gevierd in het centrum van Nijkerk. Er waren drie evenemententerreinen ingericht: Het Stadhuisplein, het Stadspark en het Plein. Overal hing een gezellige sfeer en werd er genoten van het zonnetje.

Vrijdag 5 juli

De aftrap voor het festival was op vrijdagavond om 18.00 uur. Bij het stadhuis konden kinderen strijden voor de titel van The Voice Kids Nijkerk en bij het stadspark zette OBS Corlaer zijn beste beentje voor en dansten de kinderen door de tijd. Daarna namen verschillende koren en bandjes het de rest van de avond over. Ook op het Plein bleef het nog lang gezellig met DJ Fairytale uit Nijkerkerveen.

Zaterdag 6 juli

Vrijdagavond was een goede opwarming voor de zaterdag. Over het weer kon niet geklaagd worden, het was een stralende, zonovergoten dag. De stemming zat er meteen goed in. In het stadspark waren verschillende speeltoestellen en konden kinderen zich prachtig laten schminken. Ondertussen konden de ouders genieten van muziek en toneel op het podium. Bij het Stadhuisplein kon genoten worden van onder andere muziek en dans.

Om 13.30 uur werd het door de S.P.P.N. georganiseerde straatfestival op het Plein geopend door de DDF Crew. Deze Belgische jongens, die in 2012 Holland’s Got Talent wonnen, lieten zien dat je met touwtjespringen een ongelofelijke show kunt neerzetten. Het straatfestival werd de hele middag voortgezet met leuke optredens op en rondom het Plein.

Nijkerkse liederen

Het programma in het Stadspark werd afgesloten door de op en top Nijkerkse band Ritn Ditn. Speciaal voor de gelegenheid maakte zijn een Niekark 600-lied. Door vele is dit lied al het nieuwe Nijkerkse volkslied genoemd. Ook de band Kiezel had een prachtig nummer voor het feestelijke jaar geschreven en brachten dit op het Stadhuisplein ten gehore.

Wat een finale!

Het verjaardagsfestival werd zaterdagavond op het Stadhuisplein afgesloten met een 4,5 uur durende show. Aan deze finale act werkten veel artiesten mee: Henk Dissel, Sidney McWood, Aäron Ayal, Meike van der Veer, Nigel Brown en Pearl Jozefzoon. Zij werden begeleid door een fantastische liveband die voor een groot gedeelte uit Nijkerkse muzikanten bestond.

Spetterend slot

De avond werd afgesloten met een spectaculaire lasershow. De lasershow was speciaal ontwikkeld voor Nijkerk 600 jaar. Zo waren onder andere de Nijkerkse toren en het gemeentehuis te zien in laser. De show werd nog specialer toen een flyboarder de show opluisterde met een sensationele act. Al met al een spetterende show en een waardige afsluiting van het verjaardagsfestival!

Nijkerk 600 jaar wil iedereen bedanken voor de gezelligheid en de leuke sfeer!

advertentie
advertentie