Tweede palingrookwedstrijd in Hoevelaken

19 juli 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Na het succes van de palingrookwedstrijd Hoevelaken in augustus 2012, heeft Cor Horst besloten op zaterdag 24 augustus 2013 van 14.00 tot 18.00 uur een tweede versie te organiseren op De Brink in het centrum van Hoevelaken. Palingrokers die een gooi willen doen naar het kampioenschap kunnen zich melden bij Grand Café De Haen.

door Theo Zuurman

Verleden jaar streden negen palingrokers voor de prijzen. Richard van de Kletersteeg werd de verrassende winnaar van de 'Gouden Palingroker 2012' medaille met de kleinste rookkast zonder temperatuurmeter: ,, De temperatuur voel ik met mijn handen. Het is net als met de liefde, je voelt wanneer het goed zit'', liet Richard na de prijsuitreiking weten. De winnaar kreeg een schilderij wat ter plekke was geschilderd door Evelien Kooloos van www.teampaint.nl

Organisator Cor Horst, uitbater van De Haen, verwacht dit jaar zo'n vijftien deelnemers. ,,Op zaterdag 18 augustus 2012, de warmste dag van verleden jaar, hebben we Hoevelaken als dorp met goeie palingrokers op de kaart gezet. Volgens de jury was de kwaliteit hoog en iedereen was uitverkocht. Het publiek heeft ervan genoten. Ik verwacht nog meer deelnemers uit de omgeving.'' Naast paling worden er ook andere vissoorten voor de verkoop gerookt, zoals o.a. zalm en makreel op een broodje.

Palingrokers die willen deelnemen, kunnen zich gratis inschrijven bij Grand Café en Partycentrum De Haen, De Brink te Hoevelaken. 033-253 03 77 of info@de-haen.nl

Op de foto: Winnaar van de eerste Palingrookwedstrijd Hoevelaken, Richard van de Kletersteeg, tussen de juryleden Willem van de Laak (links) en Gerrit Slijkerman. Rechts Stephan Meester die tweede werd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie