Vleermuizen spotten op landgoed Oldenaller

18 juli 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Natuurmonumenten houdt op landgoed Oldenaller, gemeente Putten, vrijdag 26 juli een vleermuizentocht.

Tijdens deze avondwandeling gaan wandelaars op zoek naar de vleermuizen van het prachtige landgoed Oldenaller. Na een korte presentatie over vleermuizen gaan ze samen met een vleermuizenkenner op pad, op zoek naar deze mysterieuze diertjes. De eerste vleermuizen vliegen al uit in de schemering. Met wat geluk zien ze dan de vroeg vliegende rosse vleermuizen jagen boven de graslanden van Oldenaller. Vleermuizen kunnen in het donker goed hun weg vinden. Ze maken daarbij gebruik van 'sonar of echolocatie'. Met de batdetector hoor je de sonargeluiden van de verschillende vleermuissoorten en zo kun je ze ook 'zien' in het donker. Iedere vleermuissoort maakt namelijk een eigen kenmerkend geluid.

Landgoed Oldenaller

Landgoed Oldenaller heeft volop variatie: bossen afgewisseld door graslanden, poelen, kasteelvijver, oude beukenlanen en beken. Dit maakt het een zeer geschikt leefgebied voor vleermuizen. Er leven hier veel verschillende vleermuissoorten. Iedere soort stelt eigen eisen aan zijn leefomgeving.

De circa twee uur durende tocht begint om 20.00 uur. De kosten bedragen 6 euro voor leden van Natuurmonumenten, 9 euro voor niet-leden en 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.natuurmonumenten.nl of tel. 035-6559955. Bij slecht weer wordt de tocht verplaatst naar 2 augustus.

advertentie
advertentie