Voortgang Oosterpoort enigszins vertraagd

17 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sinds de informatieavond op 19 maart zijn de werkzaamheden voor het project Oosterpoort gestaag doorgegaan. Het casco van de Marechaussee Kazerne is inmiddels gereed en ingericht als directiekeet. Tevens is de grond circa 60 centimeter afgegraven en onderzocht naar projectielen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook is het asbest in de pakhuizen en woningen aan de Vetkamp gesaneerd en worden deze panden momenteel door de aannemer gesloopt. Om ruimte te kunnen maken voor de tijdelijke opslag van de kap van de Eierhal is ook de Markies gesloopt en de achtergevel van de Kleterstraat 14 weer netjes aangeheeld.

Als gevolg van de vondst van munitie achter de kazerne, extra asbest in de woningen en pakhuisjes en vervuilingen in de grond is de planning wel vertraagd ten opzichte van de planning als aangegeven tijdens de informatieavond en als vermeld in de nieuwsbrief van april.

Na de bouwvak (medio augustus) zal aangevangen worden met het archeologisch onderzoek ter plaatse van de voormalige pakhuisjes.

Gelijktijdig zal de Eierhal gereed gemaakt worden voor demontage van de dakkap en de sloop van de bijgebouwen, waarna in september de Eierhal gedemonteerd zal worden met als hoogtepunt het verwijderen van het complete dak. Dit dak zal ter plaatse worden opgeslagen op een gedeelte van het parkeerterrein en op het terrein van het gesloopte gedeelte van de Markies.

Daarnaast zal in de maand september gestart worden met het aanbrengen van de CSM damwanden rondom de bouwput. De planning is dat deze CSM damwand eind 2013 is aangebracht. Hierna zal gestart worden met het ontgraven van de bouwput en het aanbrengen van de vloer van de parkeerkelder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie