Beach on Wheels dit jaar met Wipe Out zone

16 juli 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het ziet er naar uit dat 't nog een hele hete zomer gaat worden op de Veluwe. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus wordt op strand Nulde voor de tweede keer een tweedaags spektakel gehouden met de naam Beach on Wheels.

De organisatie streeft ernaar het succes van afgelopen jaar te overtreffen. Zij heeft daarom kosten noch moeite gespaard om aansprekend acts naar Putten te halen. Zo is er op vrijdagavond de inmiddels beruchte Boeren Nacht Cross, waarin de deelnemers twee uur achtereen over het strand raggen en in het donker door onheilspellende fakkels worden verlicht.

Wipe Out zone

Nieuw dit jaar is de Wipe Out zone. In dit van de tv bekende onderdeel kunnen de coureurs voordeel behalen, maar komen dan hindernissen tegen als zwerfstenen, boomstronken, grote skippyballen, modderbakken en dergelijke. Op zaterdag worden (internationale) MON wedstrijden verreden op het strand. Een anderhalve meter hoge EUROL-bokaal vormt het meest begerenswaardige item om mee naar huis te nemen.

Naast dit alles treden op het grote podium regionale en internationale bands op. Zo is Ritn Ditn uit Nijkerk er op de vrijdagavond. Egbert Dijkhuis en de Plusband met dj Roy gaan er ook een feest van maken. De 'top of the bill' op Beach on Wheels dit jaar vormt het optreden van Mercury, een Queen tributeband op zaterdagavond 31 augustus. Deze Engelse band heeft de prijs voor 'The best Tribute band 2013' in de wacht gesleept. Het optreden doet geloven dat Freddie Mercury even weer op aarde is teruggekeerd en zijn 'We will Rock You' en 'Barcelona' nog eenmaal over de flanken van de Randmeren wil uitstrooien.

In het voorprogramma neemt a Tribute to Janis Joplin bezoekers mee naar the 'good old times' van Woodstock. Meer informatie op de website www.beachonwheels.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie