Hoevelaken ontvangt wederom Zomer in Gelderland

16 juli 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Omroep Gelderland komt woensdag 24 juli vanaf 18.00 uur opnieuw langs in Hoevelaken voor het programma 'Zomer in Gelderland' op de Brink. De kern kan duizend euro winnen voor het doel dat Hoevelaken zelf uitgekozen heeft; De Zonnebloem.

Onder aanvoering van Petra Koudstaal van het zogenaamde Team Hoevelaken, moet het team die dag drie opdrachten tot een goed einde brengen, zoals een scène van vier minuten uitbeelden: 'Kijk ons eens, wat maakt Hoevelaken nu zo bijzonder?'. Er staat daarnaast weer een opdracht op het programma die de hele dag in beslag neemt. De omroep vraagt tenslotte om tijdens de televisie-uitzending zoveel mogelijk mensen op de been te brengen.

Dat Hoevelaken van een feestje houdt wist Arie Ribbens in de jaren tachtig al te vertellen. Vorig jaar lieten de Hoevelakers tijdens de zomer al zien dat het feestvieren ze nog steeds in het bloed zit. De Brink werd in één dag omgetoverd tot een waar Smurfendorp. Coach Theo Zuurman, sinds vorig jaar beter bekend als Grote Smurf, vond alle Smurfen bereid te komen, op ééntje na: ,,We hebben geen Moppersmurf kunnen vinden. Die hebben we gewoon niet in Hoevelaken."

Duizend euro

De Hoevelakers hebben geen last van podiumangst. Met Hilversum om de hoek schrikken deze Veluwenaren blijkbaar niet van een camera meer of minder. Bovendien heeft Hoevelaken een half jaar een eigen station. Zou dat zijn gedaan om alle Zomer in Gelderland-fans gemakkelijk naar Hoevelaken te kunnen krijgen? Feestkapel De Turfstampers is er helaas dit jaar niet bij, maar team Hoevelaken kennende, vinden ze daar wel weer een oplossing voor. Vorig jaar kregen De Turfstampers in ieder geval de voetjes aardig van de vloer.

Net als vorig jaar is team Hoevelaken dit jaar weer actief op De Brink. In 2012 wisten zij duizend euro binnen te smurfen voor het goede doel: Grace Home in India. Vol overgave klonk 'het smurfenlied'. Een vrolijk spektakel was het en dat belooft het ook dit jaar weer te worden. Team Hoevelaken probeert dit jaar een mooi bedrag bij elkaar te sprokkelen voor De Zonnebloem.

Team Hoevelaken bestaat uit Petra Koudstaal (Kinderopvang Jabadabadoe), Mirjam Beitler (Stylist), John van de Bunt (ondernemer), Linda van Kluive (verkoopmedewerkster IKEA), Pierre Weterings (Pensioenspecialist), Patrick van Kluijve (vertegenwoordiger), Babette Klaus (TSO Coördinator), Mirjam Bresjer (onderwijzeres), Corine Hengeveld (project coördinator), Kelly van de Kletersteeg (Student Sportmanagement).

Zomer in Gelderland

Deze zomer zet Omroep Gelderland met het tv-programma Zomer in Gelderland van 22 juli tot en met 23 augustus 25 Gelderse plaatsen op hun kop met het programma Zomer in Gelderland. De hele dag werkt een team aan opdrachten waarmee de kern in de etalage wordt gezet. Uiteindelijk probeert het team zoveel mogelijk geld binnen te halen voor een lokaal goed doel. Het zomerfeest is de hele dag te volgen via radio en internet. De uitslag is om 18.15 uur in de live-televisieuitzending te zien met Angelique Krüger.

Contact

Het team zoekt nog volop mensen, die zoveel mogelijk verenigingen en clubs vertegenwoordigen. Koudstaal ziet graag dat ook de Dorpsdag in dat team vertegenwoordigd is. Voor meer informatie: Myriam Beitler, tel. 06-55872876, Petra Koudstaal, tel. 06-15882375 of Facebook: Zomer-in-Gelderland-in-Hoevelaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie