Nijkerks menteam in het nieuw

15 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het menteam van Nelleke Oosterhof en Henk Geurtsen beschikt mede door hun sponsors Kraay Mensport en Country Mill Horse Support uit Nijkerk over een gloednieuwe Leica wagen en een Zilco tuig.

In de menwedstrijden maken ze vanaf nu gebruik van deze nieuwe wagen tijdens de dressuur en de vaardigheid. Bij de marathon blijven ze rijden met de zeer succesvolle en wendbare knikkar met de toepasselijke naam Snake. Geurtsen: ,,Wij rijden tot nu toe als enigen in Nederland met een dergelijke knikkar, waaraan wij samen met Kraay een bijdrage hebben geleverd aan de verdere ontwikkeling."29

Met het nieuwe Zilco tuig is het menteam ook uitermate tevreden. Doordat het tuig volledig van een zeer sterke kunststof is gemaakt, heeft dit grote voordelen bij het onderhoud. Oosterhof: ,,Wij reden altijd met een leren tuig. Na de marathon zat dit onder de blubber. Leer vraagt dan veel en nauwkeurig onderhoud. Met dit nieuwe kunststof tuig kunnen we gewoon de slang erop zetten om alles schoon te spuiten en omdat het heel weinig weegt en ergonomisch is, heeft het paard er ook veel gemak van."

Aankomend weekend verschijnt het menteam met hun nieuwe materieel aan de start in Lonneker. De volledige wedstrijdkalender van het menteam is te vinden op www.mennagement.nl/menteam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie