Modellen op stoom in Arkemheen

12 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een verrassende combinatie van beeld en techniek is te zien in de nieuwe expositie van het Bezoekerscentrum Arkemheen bij het Stoomgemaal Hertog Reijnout in Nijkerk. Er worden stoommodellen tentoongesteld op beeld, in de vorm van foto's, en in 'levende lijve' in de vorm van miniatuurmachines.

De fotoserie 'stoommodellen' is het resultaat van een middag fotograferen op en rond het stoomgemaal. De fotografen zijn tegelijkertijd afgestudeerd aan de FotoVakSchool in Apeldoorn en komen sindsdien enkele keren per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en samen te fotograferen. Hoewel ze op verschillende vakgebieden binnen de fotografie werkzaam zijn, geldt tijdens zo'n bijeenkomst voor ieder dezelfde opdracht. Deze keer luidde de opdracht 'fotografeer een niet-professioneel model in de omgeving van het gemaal'.

De interpretatie van de fotografen Edith Piek (Apeldoorn), Theo Koops (Tolbert), Ineke Wolbers (Weerselo) en Hans Krudde (Putten) is te zien in het Bezoekerscentrum Arkemheen, aan de Zeedijk 6 in Nijkerk. Tegelijkertijd zijn in het bezoekerscentrum diverse stoom(-machine)modellen te bewonderen.29

De toegang is gratis tijdens de openingstijden van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur zondag 11.00 tot 16.00 uur (in juli en augustus). Als het stoomgemaal onder stoom staat, op de zogenaamde maaldagen, wordt er entree geheven. Meer informatie via www.bezoekarkemheen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie