Stimuleringsprijzen Accent uitgereikt

12 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Gerrit-Jan Bezemer, voorzitter van Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk (BHN), reikte deze week Accent Nijkerk de Stimuleringsprijzen uit. Met deze prijzen laten bedrijven zien dat het zij jongeren van het Praktijkonderwijs meer dan goed gebruiken. Zeker 500 mensen waren aanwezig bij de bijeenkomst. Bezemer erkende dat ook in de toekomst, mensen nodig zijn die met hun handen kunnen werken. Werknemers zoals jongeren van het praktijkonderwijs zijn nodig om de economie weer op gang te brengen. Locatieleider Jan Hofman had voor de uitreiking het thema 'Focus op Succes' gekozen.

Jan Hofman: ,,Om succesvol te kunnen zijn, is het van belang om realistische doelen te stellen maar ook te genieten van de doelen die je gehaald hebt. Het vergelijken van de prestaties met die van een ander werkt minder succesvol. Op Accent Nijkerk werkt men daarom met een Individueel Ontwikkel Plan (IOP). Daarmee waarborgt de school dat jongeren betrokken zijn met hetgeen wat zij leren.''

Naast ouders en verzorgers, (vak)docenten en onderwijsondersteunend personeel, waren ook praktijkbegeleiders vanuit de bedrijven aanwezig. Bezemer overhandigde vier Stimuleringsprijzen, die bestaat uit een oorkonde, een herinnering en een cadeaubon.

Doorzettersprijs

De doorzetterprijs wordt toegekend aan een jongere die heeft laten zien dat hij kan volhouden, zelfs in moeilijke tijden. Deze prijs is toegekend aan Ramona van Eden (uit Nijkerk). Ondanks moeilijke omstandigheden is zij zich voor honderd procent blijven inzetten voor haar stages. Het afgelopen jaar waren de stages dan ook erg succesvol. De stage bij restaurant/lunchroom Prins Heerlijk is zelfs omgezet in een arbeidscontract.

Enthousiasmeprijs

Victor de Graaf (uit Eemdijk) kreeg deze prijs omdat hij enthousiasme en passie liet zien. Na een jarenlange oriëntatie op de bouwsector, besloot hij in overleg, om nog een extra schooljaar te volgen. Hij slaagde er in om, naast de al behaalde diploma's, ook nog eens zijn VCA en AVO+ diploma's te halen. Verder oriënteerde hij zich door middel van maar liefst drie stages tegelijk. Bij elk stage adres ontwikkelde deze jongeman zich tot een enthousiaste stagiaire met een altijd goed humeur.

Karakterprijs

Ilona Veldhuizen (uit Nijkerk) kreeg deze prijs, omdat zij naast het lopen van stages, ging solliciteren bij een wasserij. Daar werd ze aangenomen en functioneerde als een gezellige en goede collega. Helaas stopte het bedrijf de bezigheden in Nijkerk . Maar de winnaar gaf de moed niet op. Vol enthousiasme ging ze aan de slag bij twee stage adressen. Ook een stage bij een derde adres, eierhandel Buitenhuis, pakte zij met beide handen aan en met groot verantwoordelijkheidsgevoel deed zij haar werk.

Ontwikkelingsprijs

De ontwikkelingsprijs wordt toegekend aan leerlingen die een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt. Danny Kooy (uit Bunschoten) bewees in zijn horeca opleiding, de AVO+ lessen en bij stagebedrijf Van der Valk dat hij veel kwaliteiten heeft. Bij Van der Valk wilden ze deze jongen een interne opleiding aanbieden, maar dat heeft hij afgewezen. Hij had een ander plan. Hij heeft zich aangemeld bij de MBO niveau 2 opleiding Horeca & Travel. Hier is hij aangenomen en zal volgend schooljaar starten in Nieuwegein. En hij heeft een leerwerkplek bij Grandcafé en Partycentrum De Kooi in Bunschoten.

advertentie
advertentie