WelKOM huis, aan het Willem Alexanderplein 2.
WelKOM huis, aan het Willem Alexanderplein 2. j.muijs

WelKOM huis Nijkerk winnaar provinciale Doemee-award 2020

16 december 2020 om 12:33 Maatschappelijk

NIJKERK WelKOM huis Nijkerk is woensdag 9 december uitgeroepen tot provinciale winnaar van de Doemee-Award 2020. Stichting Present Nunspeet werd met de publieksprijs verrast.

Het WelKOM huis is een inloopvoorziening voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk. Zij kunnen hier terecht voor maatschappelijke en sociale ondersteuning, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en voor een zinvolle dagbesteding. Om het huis te bezoeken, is geen doorverwijzing of speciale indicatie nodig. ,,Het huis is er gewoon voor iedereen”, aldus de organisatie.

Het WelKOM huis is in de loop der jaren veel connecties aangegaan. Van voedselbank tot sportschool, van zorgaanbieder tot lokale ondernemers. Initiatiefnemer Jolien Muys zei ten tijde van hun nominatie: ,,Wij werken met een breed team van bezoekers, vrijwilligers, stagiaires, ervaringsdeskundigen en begeleiders aan een antwoord op de hulpvraag. Hun vraag bepaalt ons aanbod. Dit zal dus altijd variëren.”

Door de huidige coronamaatregelen kon een grote feestelijke uitreiking geen doorgang vinden. De organisatie van de DoeMEE-award is bij de winnaars op 9 december aan de deur geweest om hen te verrassen met hun prijs. 

MEE wil meedoen mogelijk maken. ,,We zijn er voor iedereen die hierin door hun kwetsbaarheid of beperking wordt belemmerd. En de mensen om hen heen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Voor organisaties fungeert MEE door haar jarenlange ervaring als kenniscentrum op het gebied van inclusie.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie