Dag van het Aangespannen Paard Nijkerk

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op zaterdag 6 juli organiseert Menclub de Lange Boom al weer de 29e editie van de Dag van het Aangespannen Paard.

De menners leggen met hun paarden of pony’s een traject van ongeveer 25 km af, in de omgeving van Nijkerk. In dit traject zijn een vijftal hindernissen verwerkt die de menners zo snel mogelijk en met zo min mogelijk fouten zullen proberen te rijden. Tijdens de route zoeken menner en groom naar letters om uiteindelijk een woord te kunnen vormen en zal de groom ook nog zoveel mogelijk punten proberen te halen bij de 2 spellen. Alle onderdelen tellen mee voor de einduitslag.

De start is bij manege Luxool op de Luxoolseweg 25B en de eerste deelnemer start rond 9.00 uur.

U kunt op de dag zelf bij de manege de route ophalen zodat u de menners in de hindernissen kunt volgen.

Hindernis 1 kunt u vinden aan de Barneveldseweg 132 , de deelnemers worden hier verwacht tussen 9.15 en 15.00 uur , hindernis 2 vindt u aan de Blokhuizersteeg 9 , deelnemers tussen 9.30 en 15.30 uur , hindernis 3 is te vinden aan de Appelsestraat 4c, daar worden de deelnemers tussen 10.00 en 15.45 uur verwacht en zullen zij hun paarden en pony’s even rust gunnen. Bij de rust kunt ook u genieten van een drankje en iets lekkers halen bij de daar aanwezige viskraam.

Hierna vervolgen de menners hun route en deze zal eindigen op het terrein van manege Luxool , waar de laatste 2 hindernissen , waaronder de waterbak , staan opgesteld.

Hier kunt u de deelnemers in de hindernissen aan het werk zien tussen 12.00 en 17.30 uur.

U kunt genieten van dit menspektakel onder het genot van een hapje en een drankje , terwijl de kinderen zich vermaken op het aanwezige springkussen.

Voor meer informatie zie www.menclubdelangeboom.nl , hier vindt u ook de startlijst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie