Jabadabadoe doet nationale ModderDag

30 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Kinder Opvang Jabadabadoe heeft op 28 juni meegedaan aan de eerste nationale ModderDag. Samen met zo'n 45.000 kinderen in het hele land mochten ook ook de kinderen van KO Jabadabadoe lekker vies mogen worden in de modder door lekker met water en zand te spelen.

Door Gerrit Steen

Petra Koudstaal: “Ruim 300 kinderdagverblijven, bso's, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land hebben zich voor deze ModderDag aangemeld, waaronder dus ook KO Jabadabadoe. Het was een doorslaand succes, zeker 45.000 kinderen van ruim 1.200 locaties speelden lekker met zand en water en kwamen zo weer in contact met de natuur. In een tijd dat kinderen steeds meer tijd binnen doorbrengen achter de televisie en computer, kunnen ze op ModderDag ervaren hoeveel plezier het geeft om lekker samen buiten te spelen in de natuur, waarbij ze ook niet op een vieze jas of broek hoeven te letten…"

Natuurervaringen

“De Nationale ModderDag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd. International Mud Day is in 2011 in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven."

Foto: “Fijn spelen in de modder, lekker hoor!"

advertentie
advertentie