Beiaardserie opent met topbeiaardier

28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Al drie keer speelde hij in Nijkerk: de Belgische topbeiaardier en componist Geert D'hollander. Op 4 juli zal hij de serie beiaardconcerten, van 20.00 tot 21.00 uur openen.

D'hollander is al jaren de bekendste en meest gelauwerde componist van beiaardmuziek. Hij krijgt jaarlijks diverse compositieopdrachten, geeft internationale Master Classes en wordt frequent gevraagt als jurilid bij beiaardwedstrijden. Sinds 2012 is hij eveneens stadsbeiaardier van Middelburg, een positie die hij in de zomermaanden met enthousiasme invult.

Een van de attracties van de Nijkerkse beiaardcultuur is de Luisterplaats, waar iedereen rustig en geconcentreerd naar het concert kan luisteren. Het is een aparte belevenis om in de open lucht met een aantal andere belangstellenden, met mooi uitzicht op de toren, te genieten van een concert in een eeuwenoude traditie.

De luisterplaats is te vinden bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9, waar de 4D-Architecten de ruimte ter beschikking stellen. Zolang de definitieve overkapping nog niet is gerealiseerd, zijn de voorzieningen ook dit seizoen nog provisorisch. Maar droog zitten, luisteren en kijken kan allemaal zonder belemmering. De luisterplaats is een vanaf kwartier voor het concert geopend. De toegang is gratis en in- en uitlopen tijdens het concert (bij voorkeur tussen de programmaonderdelen in) is geen probleem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie