Column Cactus: MMMmmm

23 juni 2013 om 00:00 Nieuws

Geert Horst, wethouder van de gemeente Nijkerk, is enthousiast over de komst van het nieuwe McDonald's restaurant. Een citaat: 'Wij zijn trots op de komst van McDonald's naar Nijkerk. McDonald's heeft met eerdere restaurants in de regio bewezen een goede werkgever te zijn. We zijn er dan ook van overtuigd dat McDonald's hier een positieve bijdrage levert aan de werkgelegenheid."

Geen wonder dat de in Zeewolde woonachtige wethouder enthousiast is. Zowel zijn ontbijt als de warme hap kan hij binnenkort onderweg verorberen. Op weg naar het werk even een McBreakfast meepakken en op de terugweg een Quarter Pounder. Als Horst tussen de middag met pretoogjes in het gemeentehuis verschijnt dan is het welhaast een zekerheid dat hij een Happy Meal achter de kiezen heeft. Allemaal heel gezond dat eten van McDonald's, tenminste als je de website van dit wereldconcern, dat nu ook in Niekark neerstrijkt, moet geloven. De hamburgers zijn afkomstig van de gezondste en gelukkigste runderen op aarde en als je een McChicken eet dan proef je de blijheid waarmee de bewuste kip nog niet lang daarvoor door het leven fladderde.

McDonalds is zelfs uitgeroepen als Beste werkgever van 2013! En zo'n bedrijf krijgen wij in onze stad. Geert Horst is helemaal enthousiast. De wethouder droomt nog enkel van McFlurry's en McSalades (zo af en toe een gezond groen blaadje.....).

Maar in de Belgische media lees ik het volgende bericht: "Er zijn zo van die nieuwsberichten waarvan het sarcasme je raakt als een vuistslag. Dat McDonald's uitgeroepen werd tot 'Beste Werkgever' van het jaar 2013 was daar één van'.

Ik zal in deze column niet citeren wat ik op de website www.dewereldmorgen.be <http://www.dewereldmorgen.be> lees over de werkgever McDonald's, maar de wethouder had er goed aan gedaan zich eerst eens wat breder te oriënteren inplaats van zo superenthousiast dit zeven dagen in de week geopende restaurant (een portie Chicken McNuggets is na een zware zondagse preek niet te versmaden) zo te bewieroken. Zeker honderd arbeidsplaatsen levert de McDonald's vestiging op. Liefst jeugdig personeel zonder diploma dat niet is aangesloten bij een vakbond, dat is wat McDonald's graag heeft. Nogmaals, neemt u even de moeite het artikel op www.dewereldmorgen.be op te zoeken en laat op hetgeen u daar leest over de Beste Werkgever van 2013 even uw eigen objectieve licht schijnen.

Een aanwinst voor Niekark! Nu tellen we ook mee. Eindelijk. We hebben straks een McDonald's en hoeven niet meer helemaal naar Terschuur, Amersfoort of Ermelo te rijden. Wethouder De Graaf kan alle acties en lesprogramma's met het onderwerp obesitas bij de Niekarkse jeugd ook in de havenkom flikkeren. De uitgebalanceerde maaltijden van McDonald's zullen hun werk feilloos verrichten. Een aanwinst deze hamburger-vreetschuur. En eindelijk hebben we ook onze mast, dertig meter hoog nog wel. Waren windmolens op deze locatie enkele jaren geleden nog geen haalbare zaak, een mast met een M, half zo hoog als de Mooiste Toren van Nederland, komt er nu toch. Een parel voor het oog als je Niekark binnen komt! Toppunt van architectuur, Mmmmm, ik kan niet wachten tot McDonald's zijn Niekarkse poorten opent en ik me elke dag dik kan vreten aan hun van duurzaamheid en gezondheid uitpuilende producten

MMMMMMmmmmmmmm

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie