De Klompenwokkels winnen Drakenbootrace

23 juni 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Team De Klompenwokkels, een vriendengroep, heeft afgelopen zaterdag de Drakenbootrace in de havenkom van Nijkerk gewonnen. De tweede plaats was voor het herenteam van De Zuidwal en de derde plaats voor PJ Milieu BV.

De Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk en de Rotaryclub Nijkerk organiseerden het evenement in de binnenhaven van Nijkerk. Carl Verheijen, directeur van Gezondheidscentrum De Nije Veste en voormalig topschaatser, werkte mee aan de openingsceremonie en was teamlid van een van de 33 deelnemende clubs die streden om de titel: Beste Drakenboter van Nijkerk. Ondanks de regen werd de binnenhaven druk bezocht en de roep om herhaling van de Drakenbootrace was groot. Teams melden zich nu al aan voor volgend jaar.

Of de Drakenbootrace in 2014 opnieuw wordt georganiseerd is nog onzeker. Het Drakenbootcomité moet daar nog een beslissing over nemen. Draaiboeken liggen klaar echter de financiën zijn een grote zorg. Door de bijdrage van Nijkerk 600 jaar en sponsors was het mogelijk om de begroting sluitend te krijgen. ,,Teams en deelnemers reageren zo enthousiast dat er al opties voor boten worden afgenomen", vertelt Richard Gerritse van de Lionsclub Nijkerk. ,,Omdat de subsidie van Nijkerk 600 wegvalt wordt de Drakenbootrace afhankelijk van sponsors uit het bedrijfsleven. Als Nijkerk wil dat we dit nogmaals organiseren zullen we verzekerd moeten zijn van steun uit het bedrijfsleven en zouden sponsors zich vóór oktober gemeld moeten hebben. Alleen dan kunnen we de race opnieuw organiseren", aldus Gerritse.

Waarschijnlijk koppelt men, zoals gebruikelijk bij evenementen van serviceclubs, bij een eventuele herhaling van de Drakenbootrace een goed doel aan de dag. De website www.drakenbootnijkerk.nl wordt opnieuw ingericht zodat sponsors en teams zich kunnen melden.

advertentie
advertentie