Stoomdag dit jaar in het centrum

21 juni 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Stoomgemaal 'Hertog Reijnout' komt op zaterdag 29 juni naar het centrum van Nijkerk. Speciaal voor 600ste verjaardag van Nijkerk wordt de jaarlijkse stoomdag in het centrum gehouden. Om het echte gemaal te zien, moeten geïnteresseerden nog wel altijd naar de Zeedijk komen.

Op 29 juni zijn op het Plein in Nijkerk veel verschillende stoommachines te zien, zoals stoommodellen, modeltreinen op verschillende sporen, kleine stoomlocomotieven en stoomauto's waarmee kinderen een ritje kunnen maken. Daarnaast zijn er ook indrukwekkende grote machines te zien, zoals een stoomtractor, een stoomwals, een vrachtwagen op stoom en ook een stoomauto uit 1904. Bijzonder is de Showmans engine, een stoomtractor die vroeger werd gebruikt om stroom op te wekken bij kermissen in Engeland.

Op deze dag zal ook een echte stoomtrein enkele ritten maken door Gelderland en Utrecht. Omstreeks twee uur 's middags zal deze stoomtrein stoppen op het station van Nijkerk. Vanaf het Plein zal alles wat zelf op stoom kan rijden rond die tijd een rit gaan maken naar het station in Nijkerk om de stoomlocomotief welkom te heten.

Het stoomgemaal Hertog Reijnout is deze dag ook in werking en gratis te bezoeken.

Voor meer informatie:www.stoomgemaalnijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie