Veensche Boys strikt Shane Arana Barrantes

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

NIJKERKERVEEN - Bij het scheiden van de markt heeft Veensche Boys Utrechtenaar Shane Arana Barrantes weten te strikken. De 31-jarige rechtsback heeft onder meer gespeeld bij DWS, Argon, in de eerste divisie bij FC Omniworld, Spakenburg, AFC en CSW in Wilnis, maar hij was toe aan een nieuwe uitdaging. ,,Bij CSW gaan ze het het komend jaar anders doen en dat betekent dat ik nu een beetje om me heen kijk. Ik voel me nog te goed en ambitieus om op dit niveau te stoppen", zegt hij.

Als jeugdspeler speelde Arana Barrantes jaren voor DWS. Bij die club debuteerde hij ook in een eerste elftal. ,,Ik zal dat nooit vergeten. Ik was zeventien en mocht in de eerste klasse debuteren onder de inmiddels overleden Rien Hillebrand. Na vier jaar Argon stapte ik over naar Omniworld (nu Almere City, red.) en daar debuteerde ik in het betaalde voetbal." Barrantes speelde uiteindelijk 59 wedstrijden in het betaalde voetbal waarin hij een keer scoorde. Barrantes: ,,Peter Boeve was toen de coach. Hij heeft mij als rechtsback geprobeerd want daarvoor speelde ik altijd als links of rechts buiten. Dat heeft goed uitgepakt want ik heb nooit meer op een andere plek gespeeld."

Na drie jaar Omniworld vertrok hij naar Spakenburg om vervolgens twee jaar voor AFC te spelen. Vanwege werkzaamheden besloot hij te stoppen met het spelen op zondag en over te stappen naar zaterdag eersteklasser CSW in Wilnis. Barrantes: ,,Ik werk als accountmanager bij AA Drink. Ik heb op zondag vaak evenementen dus het liefst speel ik op zaterdag. Ik zie wel wat er gaat gebeuren de komende tijd. Ik wil graag nog twee tot drie jaar op hoog niveau spelen maar niet ten koste van alles. Het ligt helemaal aan de club en of ik er een goed gevoel bij heb. Als dat er niet in zit dan stop ik met veldvoetbal en ga ik lekker met wat vrienden in de zaal spelen. Maar ik hoop dat het zo ver niet komt want ik vind het veel te leuk."

advertentie
advertentie