Certificaten uitgereikt aan leescoördinatoren

14 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

NIJKERK - Aan vier leerkranten van Nijkerkse basisscholen is vorige week het 'certificaat leescoördinator' uitgereikt. Ook vier medewerkers van De Bibliotheek Nijkerk hebben de cursus gevolgd.

Het is de afsluiting van de scholingscursus “Open boek", waarmee aanstaande leescoördinatoren toegerust worden om vorm te geven aan leesbevordering op hun basisschool. Vier achtereenvolgende woensdagmiddagen verdiepten zij zich in de jeugdliteratuur, werkvormen, visies en activiteiten rond leesbevordering en de taken van een leescoördinator.

Het certificaat van de cursus “Open Boek" is uitgereikt aan Hanneke Juffer (Beatrixschool), Manorma Gopalrai (Het Baken), Agaath Grotenhuis (Het Baken) en Merel Stam (Het Baken). Namens de Bibliotheek Nijkerk hebben Astrid Herder, Elly Pijpers, Meta Dekker en Aartje Burger de cursus gevolgd.

De leerkrachten hebben voor hun school een lees- en mediaplan geschreven. In de uitvoering van dit plan kunnen de scholen gebruik maken van het Educatief aanbod van De Bibliotheek Nijkerk. In het kader van het project “de Bibliotheek op School" kan het leiden tot structurele samenwerking tussen bibliotheek en basisonderwijs. Informatie over de cursus Open Boek is te vinden op www.cursusopenboek.nl/ob.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie