Evenementendag Nijkerkerveen

7 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

NIJKERKERVEEN - Liefhebbers van vette rookpluimen en brullende motoren kunnen zaterdag 22 juni weer hun hart ophalen tijdens de Evenementendag Nijkerkerveen, die dit jaar voor de tweede keer op de Hoevelakenseweg 1a wordt gehouden, nadat het zes keer op de Dijkhuizerstraat was georganiseerd.

door Gerrit Steen

De drijvende krachten achter het evenement zijn Johan van Soeren (70) en zijn dochter Ali van Soeren (47). Ali van Soeren: ,,Op de Evenementendag Nijkerkerveen, die van 11.00 tot 19.00 uur duurt, kun je onder meer meedoen aan de actie 'Drop je Dopje', bij deze actie ontvangt iedereen voor gespaarde dopjes van frisdrankflessen, sap -en melkpakken een lekker doosje dropjes. Met deze (landelijke) actie sparen we mee voor de opleiding van blindengeleidehonden en voor rolstoelen. Zie ook www.doppenactie.nl."

,,Niet alleen daarom is het al de moeite waard om op deze dag te komen, maar 'ok om ' bie te proate'. Je moet er echt bij zijn als bezoeker: langs de trekkertrekbanen, op één van de terrasjes of bij de nagellakkraam. Alle inkomsten van deze dag zijn voor lokale goede doelen bestemd: EHBO, Duchenne Heroes, Stichting Zending Brazilië, zangvereniging Halleluja,een evangelisch kinderconcert in 't Veen en de kerk. Op deze dag verzamelen we ook de volgende producten voor de Voedselbank in Nijkerk: wasmiddel, toiletartikelen, houdbaar broodbeleg, pasta en rijst. Je kunt alles  inleveren op het kinderplein op het terrein."

Vorig jaar genoten vele honderden mensen volop van de trekker-treksfeer, de omhoog kringelende rookpluimen, brullende motoren en het geronk van zwoegende diesels. Een noviteit voor de trekkertrek, waar zo'n 200 trekkers uit de hele regio aan meedoen, is de digitale tijdwaarneming op de sleepwagen, waardoor er niet meer achteraf gemeten hoeft te worden. De braderie, de oldtimershow en de kinderattracties zijn vaste onderdelen die op het programma staan. Zo is er voor iedereen wel iets te doen op 22 juni tijdens de Evenementendag Nijkerkerveen. Locatie: Hoevelakenseweg 1a. Entree is tot en met 12 jaar gratis, anders € 5,-

advertentie
advertentie