Alfred Schreuder en Jan van den Heuvel coachen FC Nijkerk

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

NIJKERK - In het kader van Nijkerk 600 wordt op donderdag 4 juli wordt de speciale wedstrijd FC Nijkerk - FC Utrecht gespeeld. Bij zo'n speciale wedstrijd hoort ook een speciaal trainersduo. Naast trainer Jan van den Heuvel (SC Hoevelaken) schuift nog een trainer-coach aan op de bank van de Nijkerkers, namelijk Alfred Schreuder. Hij is samen met Jan van den Heuvel bereid gevonden de coaching op zich te nemen.

Alfred Schreuder wordt ook wel beschouwd als één van de kroonprinsen van het Nederlandse trainersgilde. Dat hij op 4 juli in de Nijkerkse dug-out plaatsneemt om tegen FC Utrecht aan te treden is in ieder geval opvallend, omdat Utrecht het afgelopen seizoen de ploeg was die FC Twente de voet dwars zette naar Europees voetbal. Het is in ieder geval een weerzien tussen Jan Wouters, Robbie Alflen en Alfred Schreuder op deze nu al historische donderdag en mogelijk een sportieve revanche voor de ambitieuze Schreuder.

Alfred Schreuder is op 26 februari jongstleden aangesteld als ad interim hoofdtrainer van FC Twente. De 40-jarige Schreuder heeft een carrière als voetballer achter de rug die hem leidde langs clubs als RKC, Feyenoord, NAC en FC Twente. Alfred Schreuder studeert komend seizoen voor het diploma Coach Betaald Voetbal.

Het begeleidingsteam van het Nijkerkse gelegenheids- en jubileumteam bestaat verder onder andere uit de teammanagers Bert Ziengs (NSC) en Peter Buitenhuis (Veensche Boys). Kaarten voor de wedstrijd zijn te koop bij Boekhandel Roodbeen, Tankstation De Nuul en de vier Nijkerkse voetbalverenigingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie