Statiegeld doneren voor verbouwing Hospice

13 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

NIJKERK - Hospice Nijkerk is het goede doel van de maand juni bij Albert Heijn Nijkerk. Wie zijn lege flessen wegbrengt bij de Retourette aan de Frieswijkstraat, kan zijn statiegeld aan dit doel doneren. De Stichting Hospice Nijkerk en omstreken laat momenteel twee extra kamers aanbouwen aan het monumentale pand aan de Vetkamp in Nijkerk, om beter in de vraag naar palliatieve zorg te kunnen voorzien.

Sinds de opening van het hospice in Huize Bethanië in 2008, is het aantal aanmeldingen van gasten steeds hoger dan het aantal plekken. Met de in aanbouw zijnde extra kamers kan Hospice Nijkerk zich inzetten voor meer ongeneeslijk zieke mensen in de laatste fase van hun leven. Maar daar is geld voor nodig. Daarom is Hospice Nijkerk in juni goede doel van de maand bij Albert Heijn. Door hun statiegeld te doneren met een druk op de gele knop van de flessenautomaat, leveren klanten een bijdrage aan de verbouwing van het hospice.

“Wij zijn erg blij dat Hospice Nijkerk gedragen wordt door de gemeenschap", zegt algemeen coördinator Alida van der Hout. “Eerder dit jaar zijn wij op de beursvloer in Hoevelaken geweest en daar hebben wij ook al veel giften in natura mogen ontvangen voor de verbouwing; binnendeuren, dakbedekking, schilderwerk." De nieuwe kamers worden nog voor de bouwvakantie opgeleverd en daarna kan de inrichting beginnen. Alida verwacht dat de extra plekken in september of oktober in gebruik genomen worden.

Het bestaan van het hospice is tegenwoordig goed bekend in Nijkerk en omgeving, ervaart Alida. Bij begeleiders in de zorg, maar ook bij “Jan Publiek". Wat minder bekend is, is dat de vrijwilligers van Hospice Nijkerk ook in de thuissituatie van terminale patiënten inzetbaar zijn. “Mensen kunnen zo overlijden op de plek waar zij dat wensen. En het ontlast hun mantelzorgers, die zo een keer kunnen winkelen, sporten of gewoon slapen 's nachts", vertelt Alida.

Ruim 80 vrijwilligers zetten zich in voor de gasten die hun laatste levensdagen thuis of in het hospice doorbrengen. De wensen en behoeften van de gasten vormen het uitgangspunt voor de zorg en begeleiding. Meer vrijwilligers zijn altijd welkom. Heeft u warmte en liefde te geven en wilt u het hospice als vrijwilliger ondersteunen bij verzorging, huishoudelijke taken en begeleiding van de gasten en hun naasten? Kijk voor meer informatie op www.hospicenijkerk.nl of mail naar info@hospicenijkerk.nl.

In de maand mei leverde de statiegeldactie van Albert Heijn 695 euro op voor de Stichting Truckers voor Gehandicapten Nijkerk. Het Truckfestijn vindt zaterdag 15 juni plaats in Nijkerk en omgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie