Festival Nijkerk 600 jaar

13 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

NIJKERK - In het weekend van 5 en 6 juli is het Nijkerk 600 jaar festival! Op deze twee dagen wordt de 600e verjaardag van Nijkerk gevierd. Officieel was de verjaardag op 27 maart, maar toen was het nog te koud voor een uitgebreid feest. Daarom is gekozen voor de maand juli.

Gratis toegankelijk

Dit unieke festival start vrijdagavond 18.00 uur (om 16.00 uur begint in het Tabakhuis de eerste van tien voorstellingen van poppentheater Trollenmor) en gaat door tot 's avonds 0.00 uur. Op zaterdag wordt de hele dag feestgevierd van 10.00 uur in de ochtend tot 1.00 uur 's nachts. Diverse lokale en regionale acts laten hun talenten zien op diverse locaties in het centrum van Nijkerk. Muziek, toneel en dans komen hierbij aan bod. Het festival is voor alle leeftijden en voor iedereen gratis toegankelijk!

Er zijn in totaal drie locaties in het centrum waar de optredens gegeven worden: Het Plein, het Stadspark en het Stadhuisplein. Op zaterdag 6 juli is overdag het Straattheaterfestival op het Plein en de omliggende straten. Dit zal om 13.30 uur beginnen.

Voor jong en oud

De optredens zijn leuk voor iedereen, van jong tot oud en alles wat hier tussenin zit. Er zit enorm veel diversiteit in de groepen die optreden tijdens het festival. Zo verzorgen verschillende lokale bands uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken optredens, heeft balletschool Nijkerk een speciale uitvoering ingestudeerd en zal ook smartlappenkoor Hoevelaken acte de presence geven. Naast de regionale acts staan ook landelijk bekende artiesten op het programma, zoals Nigel Brown en Pearl Jozefzoon. DDF Crew (winnaars van 'Hollands got Talent') is ook vastgelegd!

Dit is slechts een kleine greep uit de vele optredens die te zien zijn. Vrijdagavond is er bijvoorbeeld speciaal voor de kids een talentenshow. Op zaterdag kunnen de kinderen zich laten schminken bij het stadspark terwijl de ouders kunnen genieten van muziek en toneel op het podium. Het belooft echt een uniek feest te worden!

Catering

Jannie Noordhuis van Den Volle Buick, Krista en Martijn van Essen van De Dolle Joncker en Willem Worst van Food4Now hebben de handen ineen geslagen om de horeca voor dit evenement te coördineren. Zij zullen ervoor zorgen dat op de twee speciale evenemententerreinen (Stadspark en Stadhuisplein) heerlijke hapjes en drankjes te verkrijgen zijn. Voor deze twee terreinen worden speciale muntjes ontwikkeld, waarmee op 5 en 6 juli betaald kan worden.

Spetterende afsluiting

Het Nijkerk 600 jaar festival wordt zaterdagavond spetterend afgesloten op het Stadhuisplein. Er zal een groot muziekspektakel zijn met muziek, zang en dans. Dit alles wordt afgesloten met een speciale Nijkerk600-lasershow. De 'finale' begint om 20.30 uur en duurt tot 1.15 uur.

De komende weken zal de organisatie steeds meer bekend maken over het programma middels posters, flyers en een speciale krant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie