PROgressief21 op bezoek bij Sigma

13 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

NIJKERK - Maandag 10 juni hebben de fractieleden Nadya Aboyaakoub, Eghard Kouwenhoven, Bart Verbeek en Antoinette de Bruin van PRO21 een bezoek gebracht aan Sigma, stichting voor welzijn, zorg en wonen. Sigma informeert, adviseert en ondersteunt vrijwilligers(-organisaties), mantelzorgers, ouderen en mensen met een beperking bij vragen en activiteiten op het gebied van welzijn, zorg en wonen. De fractie van PRO21 werd uitgebreid geïnformeerd over de verschillende onderdelen van dienstverlening van Sigma. Daarbij wordt waar mogelijk gewerkt met vrijwilligers.

Bij Formulierenhulp kunnen inwoners van de gemeente Nijkerk een beroep doen op korte, praktische hulp bij het invullen van formulieren en het aanvragen van regelingen. Voor veel mensen is het invullen van formulieren of het aanvragen van een regeling erg ingewikkeld. Vrijwilligers bieden hierbij gratis hulp. Ook voor het ordenen van de thuisadministratie kan men terecht bij Sigma.

Een belangrijk onderdeel van Ouderenadvisering is het Preventief Huisbezoek. Ouderen van 75 - 80 jaar en van 80 - 85 jaar zijn thuis bezocht, waarbij informatie gegeven is over allerlei regelingen en voorzieningen. Ook heeft Sigma in het voorjaar de Seniorenbeurs georganiseerd, waar heel veel belangstelling voor was.

Het Steunpunt Welzijn Ouderen in Hoevelaken biedt activiteiten aan voor 55-plussers op het gebied van recreatie, ontmoeting en/of educatie. Die activiteiten vinden plaats in 'De Kopperhof', Sportweg 25 te Hoevelaken.

Mantelzorgers van alle leeftijden kunnen voor informatie, advies of ondersteuning terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van Sigma. Er wordt aandacht geschonken aan individuele vragen en er worden groepsactiviteiten georganiseerd.

Bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk kunnen zowel vrijwilligersorganisaties als mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen terecht voor informatie, advies en bemiddeling.

Zowel de fractie van PRO21 als Sigma vinden het teleurstellend dat landelijk beleid een einde zou betekenen voor het project Maatschappelijke Stage. Dit is in goede samenwerking met scholen voor voortgezet onderwijs en maatschappelijke organisaties opgezet. Alle betrokkenen hebben de intentie om daar toch mee door te gaan, omdat het veel oplevert!

Voor de fractie van PRO21 was het bezoek aan Sigma zeer verhelderend. Mede door de op handen zijnde veranderingen in het sociaal domein werd het duidelijk waar in de toekomst knelpunten te verwachten zijn en waar kansen liggen.

Op de foto van links naar rechts: Bart Verbeek (PRO21), Nadya Aboyaakoub (PRO21), Karin Duijst (consulent Sigma), Jetty Reker (coördinator Sigma), Marieke Rustenhoven (consulent Formulierenhulp Sigma), Antoinette de Bruin (PRO21).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie