Ruzie over bedrijventerreinen

12 juni 2013 om 00:00 Nieuws

Problemen inmiddels uitgepraat

NIJKERK - De plooien zijn volgens wethouder geert Horst inmiddels weer gladgestreken, maar de directie van bouwbedrijf Slingerland was zo geïrriteerd dat zij vorige week een brief publiceerde, die een advocaat namens het bouwbedrijf aan de gemeente stuurde en waarin de grieven werden beschreven.

door Henk Brinkman

Op 18 februari vroeg Slingerland per brief aandacht voor het bestemmingsplan de Flier. Op 19februari werd de ontvangst van de brief bevestigd met de mededeling dat er binnen twee weken een inhoudelijke reactie zou komen. Op 28 mei constateert de advocaat dat er nog steeds geen reactie is. Hij noemt dat buitengewoon onfatsoenlijk. Maar wat hem meer zorgen baart is dat het gemeentebestuur gesproken heeft met partijen die zich hadden willen vestigen op bedrijventerrein Watergoor of Nijkerkerpoort. (Zoals terrein de Smidspol bij de Berencamperweg ook wordt aangeduid -red). Deze partijen waren in bespreking over een mogelijke vestiging met Slingerland. Slingerland zou het gemeentebestuur daarvan op de hoogte hebben gesteld. Tot grote verbazing van Slingerland heeft het gemeentebestuur met deze partijen gesproken over een vestiging op de Flier of de Arkerpoort. Als daar een bestemmingswijziging voor nodig is, kondigt de advocaat namens Slingerland een beroepsprocedure aan. De advocaat van Slingerland wil raag de reden van het handelen van het gemeentebestuur weten.

Geen concurrenten

Inmiddels hebben de directie van Slingerland en de wethouder met elkaar gesproken. Volgens wethouder Geert Horst is in een goede sfeer gesproken en afgesproken om regelmatig overleg te voeren. Horst: ,,We willen elkaar niet in de wielen rijden en we moeten vermijden dat we elkaars concurrenten worden." De brieven waar de advocaat van Slingerland op doelt, waren gericht aan de gemeenteraad. Horst: ,,Daarom hebben wij daar inhoudelijk niet op gereageerd. Over bezwaren tegen een bestemmingswijziging is niet meer gesproken."

Raadsgriffier Olaf van Kolck heeft schriftelijk de gang van zaken rond de brieven aan Slingerland uitgelegd. Hij biedt excuses aan voor het uitblijven van een reactie. In de brief werd de raad verzocht de behandeling van bestemmingsplan de Flier aan te houden totdat de ontwikkeling van bedrijvenpark Nijkerkerpoort (Smidspol) zou zijn gerealiseerd, maar het bestemmingsplan werd niet in februari behandeld. Dat gebeurde pas op 25 april.

De directie van Slingerland was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie