Telstar pakt de dubbel

3 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Wat veel mensen voor onmogelijk hielden is toch gebeurd. Telstar 1 heeft afgelopen weekend historie geschreven door na het zaalkampioenschap ook op het veld te promoveren naar de Overgangsklasse.

Telstar won zijn wedstrijd na een aarzelend begin overtuigend van Regio ´72 (18-12), vervolgens bleek ASVD de kampioenskriebels niet baas te zijn tegen NKC '51. Eigenlijk was het kampioenschap vorige week eigenlijk al opgegeven. De spelers waren gefrustreerd en teleurgesteld na de 'verloren' wedstrijd tegen Elburg. Interim-coach Freerk Dommershuijzen had het over een gelijkspel, bleef positief, pepte de spelers nog één keer op en ook hij kon zijn geluk niet op na het onverwachte kampioenschap. Telstar 1 toont zich dit seizoen fysiek en mentaal een ijzersterke ploeg. Dit seizoen kende voor Telstar geen rustmomenten. Van de eerste tot de laatste wedstrijd heeft de druk er vol op gestaan en ook in 'nr. 28' liet Telstar zich niet door een tegenslag uit het veld slaan.

Tegenstander Regio '72 speelde vrijuit en nam in de eerste helft brutaal een 4-9 voorsprong. Telstar speelde slordig, was verdedigend ongeconcentreerd en gaf handenvol kansen weg rond de paal. Met twee snelle goals voor rust was het perspectief al wat beter. In de pauze kwam ook de ruststand uit Dronten door en dat gaf nog een extra reden om nog één keer alles uit de kast te halen (2-7 voor NKC). Telstar kwam als herboren de kleedkamers uit en dit resulteerde in een complete walkover. De verdediging stond stabiel en in no-time had Telstar zeven goals gemaakt, terwijl bij de tegenstander weinig meer lukte. Telstar liep verder uit en won afgetekend (18-12).

Na de wedstrijd duurde het lang tot het tot iedereen echt wist dat ASVD zijn kampioenswedstrijd verloren had. Uiteindelijk kwam het verlossende woord uit Nijverdal en kon het feest losbarsten. Een bizar slot van een geweldig seizoen. Telstar pakte in de zaal de titel, maar hervatte de veldcompetitie met vier punten achterstand op ASVD. In de resterende zeven wedstrijd verloor Telstar slechts één punt en daarmee kreeg het de ultieme beloning. In het jaar dat Telstar zijn 50-jarige jubileum viert promoveert Telstar in de zaal en op het veld naar de Overgangsklasse. Een unicum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie