Overeenkomst woningbouw Koninginneweg-Horstweg bekrachtigd

3 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Tim van de Boom namens Hendrikse Ontwikkeling Project I BV en wethouder René Windhouwer hebben gisteren een ontwikkelingsovereenkomst getekend. Hiermee wordt woningbouw op de locatie Koninginneweg-Horstweg in Hoevelaken mogelijk. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage en wordt naar verwachting dit najaar ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Daarna start de verkoop van de 37 woningen.

De herontwikkelingslocatie Koninginneweg-Horstweg ligt aan de zuidoostelijke zijde van de kern Hoevelaken en biedt nu nog plaats aan bouwmarkt Doeland en Pets Place. Ook bevat de locatie een gemeentelijke groenstrook en een gebied waarop voorheen enkele (bedrijfsmatige) opstallen stonden.

Het voorgestelde woningbouwprogramma bestaat uit 37 woningen in diverse segmenten. Er is plaats voor acht vrijstaande woningen, zes twee onder één kap woningen, zes rijwoningen, twaalf appartementen en vijf nultredenwoningen. Het ontwerp van de woningen en de inrichting van de locatie is uitgebreid met omwonenden besproken en zo veel als mogelijk afgestemd op hun wensen. Zo is bij de invulling van het plangebied en bij het ontwerp van de woningen, waar mogelijk, rekening gehouden met het behoud van de privacy en het woongenot van omwonenden.

Wethouder René Windhouwer: ,,Ik ben erg blij met dit initiatief. Hiermee realiseren we een kwaliteitsverbetering voor de locatie Koninginneweg-Horstweg in Hoevelaken. Door de grote verscheidenheid aan type woningen bieden we zowel starters, gezinnen en senioren een geschikte koopwoning in onze gemeente.''

Om woningbouw mogelijk te maken, ligt een ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Naar verwachting zal het bestemmingsplan dit najaar ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden. Na afronding van de bestemmingsplanprocedure start de verkoop van de woningen. Belangstellenden voor de woningen kunnen contact opnemen met Tim van de Boom, Hendrikse Ontwikkeling Project I B.V. via mailadres tim@vandeboom.nl

advertentie
advertentie