Een heel groot Niekarks sporthoogtepunt!

3 juni 2013 om 00:00 Nieuws

Afgelopen week veel mooie sportmomenten in Niekark. Telstar en Sparta Korfbal kampioen en dus komend seizoen een klasse hoger. Sparta Nijkerk 2 dat na het kampioenschap en de beker ook het landskampioenschap verovert. 'De Halve van Nijkerk' een groot succes met 1300 deelnemers. En een primeur voor Niekark, want we hebben tegenwoordig een burgemeester die gewoon meeloopt en...die halve marathon ook nog uitloopt in een tijd boven de twee uur maar net onder de twee uur en tien minuten. Chapeau! Raadslid Aart Klompenhouwer liep niet mee, zo liet hij op Facebook weten. Deze ras-Niekarker geeft de voorkeur aan 'marathonvergaderingen' in het stadhuis. Dat hij daarbij niet zelden adem tekort komt vanwege zijn breedsprakige interrupties en luide lachsalvo's is een toevoeging die niet op Facebook staat maar geheel voor rekening komt van deze columnist. Hij doet het toch maar die Aart, raadslid zijn. Want als we de berichten in de pers moeten geloven, en dat doen we, is een baantje als raadslid steeds minder in trek. De gemiddelde leeftijd van raadsleden is zelfs 51 jaar. Ook in de raadszaal slaat de vergrijzing toe. Goede inhoudelijke politieke discussies zijn een zeldzaamheid geworden. Raadsleden hebben geen tijd om hun stukken te lezen (klagen ze) en daarbij komt dat er nog nauwelijks sprake is van principiële partijpolitiek. Een probleem dat zich in heel Nederland voordoet en onze regering geeft natuurlijk in dat opzicht wel het slechts denkbare voorbeeld. We doen maar wat. Zo de wind waait waaien de politieke rokjes. Christendemocraten verzuchten tijdens hun congres dat het CDA 'maar wat aanklooit' en dat die partij met een leider zonder enige uitstraling (Buma) in ieder geval 'de oorlog' niet gaat winnen. Dat zeggen ze noga bene zelf! Vraag aan de eerste de beste VVD'er wat liberalisme is en negen van de tien liberale politici zullen het antwoord schuldig blijven. Zoiets als een SGP'er die op de vraag 'wie is God?' geen antwoord heeft.

De PvdA is o zo blij met regeringsverantwoordelijkheid (daar komen zij en wij nog wel achter) en de SP voert samen met D66 en CDA op een wanhopige wijze oppositie zonder enig tastbaar resultaat. Roependen in de Haagse woestijn. Christenunie en SGP kijken de kat uit de boom, blijven een beetje op de achterhand en kiezen strategisch voor wel of geen steun aan de opportunistische en zelden goed gefundeerde plannen die deze regering ons voorschotelt. De PVV laat ik hier even buiten beschouwing. Gevreesd moet worden dat Wilders en zijn trawanten op ondubbelzinnige wijze gaan profiteren van de rampspoed die dit kabinet, volgens Rutte het beste kabinet van na de Tweede Wereldoorlog, zou hij gesnoven hebben toen hij dit zei, uitstort over ons land. Nederland. Een land waar fraude en graaien tot een alom geaccepteerd fenomeen lijken verheven. Immers, adequate maatregelen blijven almaar uit en dat terwijl er iedere dag wel weer een frauduleuze beerput opengaat. Ook Niekark wacht spannende gemeenteraadsverkiezingen in 2014!! Een politieke aardverschuiving lijkt aanstaande...

Maar we hadden het over sportend Niekark. Het mooiste sportieve bericht in dit jubileumjaar is tot nu toe toch wel het 65-jarig jubileum (!!!!) dat Wim van Rootselaar vierde bij het eveneens 65-jarige Sparta Korfbal.

Als echte Niekarker weet ik niet beter dat de rijzige gestalte van Van Rootselaar 'het gezicht' van de korfbalclub Is. Als je dan samen met je club zo'n jubileum mag vieren op de dag dat er ook nog eens een kampioenschap van het vlaggenschip gevierd wordt, dan is dat toch een heel groot persoonlijk en Niekarks sporthoogtepunt!!

Ik zou, in navolging van De Ebbenhorst, wel een naam voor het prachtige korfbalcomplex weten!

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie