Column: Niekark? Ligt dat in gelderland dan?

28 mei 2013 om 00:00 Nieuws

RVD, nr. 129: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken donderdagochtend 30 mei de provincie Gelderland............

Het bezoek maakt deel uit van een reeks van twaalf bezoeken die de Koning en Koningin na de troonswisseling op 30 april 2013 aan alle provincies in Nederland brengen. Er staan twee provincies per dag op het programma.

Uitgangspunt van de bezoeken is dat vele mensen de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin in hun provincie te zien en te ontmoeten. De provinciebezoeken van Gelderland en Utrecht worden aan elkaar verbonden door een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens. Daar ontmoeten de Koning en Koningin in totaal 100 mensen (50 uit elke provincie) die een bijzondere betekenis hebben voor beide provincies, zoals sporters, musici, vrijwilligers, ondernemers en onderzoekers. De Commissaris van de Koning in de provincie begeleidt de Koning en Koningin. Gastheer is de burgemeester van de gemeente die wordt bezocht.

In Gelderland worden Duiven, Arnhem, Oosterbeek en Wageningen bezocht. Leuke dag voor die burgemeesters. Allemaal plaatsen dicht in de buurt van de residentie van de Commissaris van de Koning. Doorgestoken kaart? Allemaal geregeld? Wie het dichtst bij het vuur zit..... En dat zitten wij in onze regio duidelijk niet.

U leest het dus goed. De Noordwest Veluwe komt in het geheel niet in beeld. Wij bestaan helemaal niet. Liggen kennelijk te ver van Arnhem af. En dus is Niekark ook helemaal niet in beeld. Al hadden we 6000 jaar stadsrechten gehad....... Hoe kan dat? Willem Alexander en Maxima hadden in dit kroon- en jubileumjaar toch het eeuwfeest van onze stad moeten opluisteren met een bezoek. Een meer voor de hand liggende gelegenheid is er in 600 jaar niet geweest. Ze hadden met een sleepboot in de haven aan kunnen komen, op de omloop van de mooiste Toren van Nederland had Maxima met haar innemende lach de massaal toegestroomde Niekarkers kunnen toezwaaien en een glorieuze rijtoer door de stad had het hoogtepunt van het bliksembezoek moeten zijn, niet dan? Vergeet het maar. We tellen niet mee. Duiven, Arnhem, Oosterbeek of Wageningen, daar moet je zijn, dat is het episch centrum van onze provincie. Lekker dichtbij voor de Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, bovendien.

We tellen niet mee hier. Jarenlang moeten we het drukste verkeersknooppunt van Nederland naast onze deur dulden en als het er op aankomt krijgen we het niet eens voor elkaar dat er een geluidsscherm wordt geplaatst. Zullen we die Minister Schultz eens een poosje in de onmiddellijke nabijheid van het knooppunt laten wonen? Piepen die oren en longen van deze VVD'er wel anders. U weet toch wat een VVD'er is? Dat zijn lieden die momenteel regeringsverantwoordelijkheid dragen en elkaar op hun congres uitleggen hoe goed ze het doen en wat liberalisme is. Eenmaal terug op hun post in Den Haag waaien ze dan weer met alle rooie winden mee. Hemeltergend!!

Maar alle gekheid op een stokje, we moeten echt vrezen dat Niekark in Gelderland niet serieus wordt genomen. Niekark? Tijd om een stel goeie lobbyisten naar Arnhem en ook maar gelijk naar Den Haag te sturen. Die leveren hun geld echt wel op. Niekark, daar moeten ze niet omheen durven!! Wat denken ze wel.

Cactus

advertentie
advertentie