Damon Suvaal trekt Nederlandse Kampioenstrui aan

23 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen pinksterweekend is in Ommen het Nederlands Kampioenschap Fietscross verreden. Dit kampioenschap is georganiseerd door de Nederlandse Fietscross Federatie. Iedereen die lid is van deze bond en minstens deelgenomen heeft aan vier provinciale wedstrijden kan zich inschrijven voor dit NK. Voor de Nijkerkse Cross Club een evenement waar 35 leden naar toe geleefd hebben.

Op de eerste wedstrijddag, zaterdag 18 mei, was er succes voor Suzanne Jacobs. Zij behaalde de eerste plaats in de categorie dames 31plus en mag zich nu Nederlands Kampioen noemen. De tweede wedstrijddag, maandag 20 mei, was succesvol voor Damon Suvaal. Hij won alle manches en uiteindelijk ook de finale. In de leeftijdscategorie Jongens 12 jaar was hij deze dag de snelste en mocht hij de Nederlandse Kampioenschapstrui aantrekken. Luuk Gerritse en Noor Westra behaalden dit weekend een mooie tweede plek op het podium en Bo van Burgsteden behaalde een mooie derde plek op het erepodium. De Nijkerkse Cross Club kijkt met een tevreden gevoel terug op dit kampioensweekend. Op zaterdag 8 juni vindt er op het terrein van de club aan de Watergoorweg in Nijkerk een regionale wedstrijd plaats. Heb je interesse in deze sport kom dan gerust eens kijken of bezoek de website www.ncc-nijkerk.nl.