Accent Nijkerk roeit voor Kika

23 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen woensdag hebben de leerlingen van Accent Nijkerk non stop geroeid voor Kika. De leerlingen hebben zich laten sponsoren voor een 3 uur lange roei estafette om Kika te steunen.

Accent Nijkerk leerlingen zeggen nee tegen kinderkanker! De leerlingen van Accent Nijkerk zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor deze actie. Ze gaan deze sportieve uitdaging aan door als team op een roeimachine 3 uur lang te roeien. Vele handen maak licht werk, en samen hopen ze een mooi resultaat te behalen, wat volledig ten goede gaat naar Kika. Wist u dat een op de vier kinderen met kanker het gevecht tegen deze verschrikkelijke ziekte verliest? Dat is voor de leerlingen van Accent Nijkerk onaanvaardbaar, en het is de reden dat zij zich samen sportief inzetten voor Kika.

Zo heeft Tjerk Stellema (14 jr) uit klas 2A de sponsoring van ver gehaald; zelfs zijn oom Mark die in Zambia woont, heeft vanuit de hoofdstad Lusaka laten weten met een bedrag van 45,- voor Kika zijn neefje te sponsoren en wenst hem veel succes!

Het is schokkend te horen dat 25% van alle kinderen met kanker aan deze ziekte overlijdt. Een op de vier kinderen overlijdt dus. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo's zijn zo agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard later alsnog orgaandefecties kunnen krijgen. Stichting Kika zet het sponsorgeld in om versneld onderzoek te doen naar therapieën die een betere behandeling en genezing van kinderkanker mogelijk maken. Een betere behandeling betekent voor een kind met kanker minder pijn, minder strijd en meer kans op genezing en kwaliteit van leven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie