Praat mee over Nijkerkerveen

21 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - De kerngroep Nijkerkerveen nodigt alle Veenders uit om van gedachten te wisselen over de toekomst van het dorp. Dat gebeurt op donderdag 23 mei in de Voorpost (naast de grote kerk) vanaf 20.00 uur. Daar zal een presentatie worden gegeven van de modellen en een toelichting op de argumentatie.

Later zal de gemeenteraad een beslissing moeten nemen. Een lastige keuze volgens sommigen, want de plannen, die eerder gemaakt zijn, lijken niet haalbaar. De kerngroep Nijkerkerveen zelf is er al wel uit. Die kiest voor het model, met alle voorzieningen in het hart van het dorp. De motivatie daarvoor is helder. Nijkerkerveen moet een levend hart krijgen. Kerngroepvoorzitter Jan van Leuveren heeft de keuze van de kerngroep uitgebreid gemotiveerd in de Stad Nijkerk van 15 mei.

Om het dorpshart levendig te krijgen is het logisch om de voorzieningen te positioneren in het bestaande dorpscentrum, dat daar historisch is gegroeid. Aan het pleintje bij de supermarkt zou een dorpshuis kunnen komen, met daarin de nodige voorzieningen voor Nijkerkerveen. Daaraan gekoppeld de scholen en de huidige Baggelaar kan blijven waar hij nu is. Ook ziet de kerngroep mogelijkheden voor een uitbreiding van het winkelbestand door winkels met bovenwoningen te plannen aan de Van Noortstraat.''

Nijkerkerveen zal namelijk niet meer dat grote dorp worden zoals eerder werd bedacht. Het drie dorpen model is al lang van de baan en de rest van de ontwikkeling van Nijkerkerveen beperkt zich nu tot een maximale groei van 15 woningen per jaar. Bovendien hebben we te maken met een scheefgroei in de bevolkingsopbouw, die vooral op het gebied van starters, maar ook zeker ouderen veel aandacht vraagt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie