4Duo verzorgt laatste Meideun

20 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De laatste Meideun van dit jaar wordt verzorgt door twee beiaardstudenten: de Nederlandse Aviva Boissevain en Juan Verdaguer uit Argentinië. Ze studeren allebei aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) in Amersfoort.

Aviva Boissevain studeerde Theologie en Klassieke Talen aan de universiteiten vanAmsterdam en Leiden. Na haar afstuderen begon zij de muziekvakopleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle: piano klassiek en stapte in 2010 over naar de beiaard als hoofdvak bij Frans Haagen en Gijsbert Kok aan de NBS. Ze hoopt volgend jaar eindexamen te doen voor de Bachelor-opleiding.

Als pianiste heeft Boissevain ruime ervaring met kamermuziek, in het bijzonder met het liedrepertoire van Schubert. Bij het spelen van de beiaard gaat haar belangstelling uit naar barok en hedendaagse componisten. In het programma voor deze avond combineert zij beide, afgewisseld met luchtige meideunen.

Juan A. Verdaguer (1980) werd geboren in Buenos Aires. Hij studeerde daar piano, gitaar en elektronische muziek. Als gitarist heeft hij in vele ensembles gespeeld in genres die uiteenlopen van tango en klassieke muziek tot en met pop en avantgardemuziek.

In 2007 werd hij geselecteerd voor de Gaudeamus Muziek Week met zijn eerste compositie voor elektronische muziek en zeven instrumenten, getiteld ,,Embryen''. Sindsdien woont hij in Nederland. Hier studeert en produceert hij en doceert hij elektronische muziek uit de vroege jaren '50. Verdaguer neemt regelmatig deel aan de Stockhausen-cursussen in Kürten (D), waarbij hij zich richt op de klankprojectie-lessen en de pedagogische bijeenkomsten die de faculteit organiseert.

Sinds 2010 studeert hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen en Gijsbert Kok.

Het programma bevat grote namen als Bach, Schubert en Dvo?ák, maar natuurlijk ook tango's. Al met al een zeer plezierig programma dat goed in het gehoor ligt en een mooi besluit van de Meideunserie.

De bespeling vindt plaats op dinsdag 28 mei van 19.00 - 20.00 uur.

Voor belangstellenden die rustig willen luisteren, staat op de luisterplaats van de NijKV weer de partytentklaar, die tijdelijk wordt gebruikt, totdat de vaste overkapping gereed is. Tussen de programmaonderdelen kunt u vrij in- en uitlopen. Natuurlijk zijn programma's aanwezig. Adres: Tabakhuis, Nieuwstraat 11 te Nijkerk. Toegang gratis.

Inlichtingen: J. Bijvank, 033-2451384, mail: janbijvank@chello.nl en F. Bakker, 033-2459053, mail: freek.bakker@hetnet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie