Hierden maatje te groot voor Veensche Boys

20 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Kansen zijn er nog wel, maar het zal niet eenvoudig worden voor Veensche Boys om de eerste klasse te bereiken. Tegen Hierden werd zaterdag 18 mei op eigen veld met 1-3 verloren en dat betekent dat Veensche Boys in de uitwedstrijd op tweede Pinksterdag met minimaal twee goals verschil afstand moet nemen van het fysiek sterke Hierden.

Veensche Boys startte voorbeeldig tegen de in stemmig zwart geklede Hierdense ploeg. Al na twee minuten was het raak voor de Blauwe Helden. Het was Jos Bouw die de lange bal gaf op Hans van de Haar. Hij serveerde Kevin Hols op maat en het was raak. Wie een gedesillusioneerd Hierden verwachtte kwam bedrogen uit. Het was Stefan Janssen die in de negende minuut met een lob doelman Joeri Epskamp verschalkte en Hierden was weer in balans. Het spel ging op en neer met enorme kansen voor Friso Doornhof en Kevin Hols en een Hierden dat leek te spelen om tijd te sparen. De ban werd gebroken door Nick Doppenberg die met een vermeend buitenspeldoelpunt Veensche Boys op achterstand bracht. Na rust werd het spel rustig uitgespeeld door Hierden. Veensche Boys trachtte met meer opportunistischer voetbal een Lucky counter te creeren, maar tegen de stugge verdediging van Hierden was er geen doorkomen aan. Dat was het signaal voor trainer Van 't Westeinde om Jan Struijk in te brengen en daardoor meer doorbraken te forceren. Nauwelijks enkele momenten nadat Struijk zijn rentree maakte, kwam Hans van de Haar verkeerd uit met zijn passen en kermend van de pijn moest hij het veld verlaten. De verwachting is dat dit nu echt het laatste optreden was van de Veensche Pelle en ook het strijdplan kon eigenlijk wel in de kast. Halverwege de tweede helft werd de derde goal gemaakt door Paul van Renselaar namens Hierden. Het was nota bene Veensche Boys dat de bal knalhard op de doelpaal van Hierden schoot en in de omschakeling bleek de bal goed aan te komen in het voordeel van de voorhoede van Hierden. Keeper Joeri Epskamp wist de aanval aanvankelijk nog af te slaan maar in de rebound scoorde Van Renselaar alsnog. Het zal maandag in de uitwedstrijd nog een hele klus worden om de stand in het voordeel van Veensche Boys om te buigen, maar de hoop van Veensche Boys is nog niet verdwenen.