Onverwacht puntverlies korfballers Sparta

20 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,Mensen kunnen bij mij van een kilometer afstand zien'wanneer ik blij ben, maar als ik boos en geïrriteerd ben dan is dat minstens zo duidelijk te zien'', zei trainer Daniël de Bruijne afgelopen zaterdag kort na afloop van het treffen tegen Hellas (16-16) uit Nunspeet. ,,Vooropgesteld, alle credits gaan naar Hellas, zij haalden weliswaar een belachelijk hoog schotpercentage maar verdedigend lieten wij het er ook volledig bij zitten. Ik noem onze verdedigende capaciteiten altijd ons paradepaardje, nou, die hebben we dan vandaag op stal laten staan en daar werd ik niet vrolijk van''.

De teleurstelling van de Bruijne was vanzelfsprekend te begrijpen. Nog geen week geleden roemde hij z'n team over de wijze waarop het met name de verdedigende aspecten beheerste, nu liet de ploeg het juist dáár af weten. Maar liefst 16 tegentreffers diende Sparta te incasseren en dat is voor een kampioenskandidaat simpelweg te veel van het goede. De Ermelose oefenmeester zal zijn team voor de komende 2 wedstrijden weer snel op scherp moeten zien te krijgen. Overigens stak hij ook nu weer de hand in eerste instantie in eigen boezem: ,,Misschien heb ik onbewust de touwtjes de afgelopen toch even iets te veel laten vieren. Dat gaat ons dus niet meer gebeuren''. De Nijkerkse korfballers proefden dit seizoen al het zoet van een kampioenschap maar zijn nog niet verzadigd. De ploeg moet nog minstens 3 punten pakken om zeker te zijn van de veldtitel en lijkt nog steeds vastberaden dat te doen. Voorzitter Krijkamp stak z'n trainer nog maar eens een hart onder de riem door na afloop te stellen dat het kampioenschap ,,nu tenminste kan worden binnen gesleept op de dag dat de club haar 65- jarig jubileum viert'', veel meer cadeautjes heeft de club dan niet meer te wensen.

Ìn het duel van afgelopen zaterdag werd al snel duidelijk dat de ploeg uit Nunspeet niet aan het Veluwse onderonsje was begonnen om Sparta in een zetel naar de titel te dragen. Sterker nog, de ploeg maakte eigenlijk de meeste aanspraak op de punten en een goed antwoord had Sparta daar niet op. De 2 punten voorsprong die Hellas bij rust had deed Sparta na de pauze dan nog wel teniet (9-8) maar dat was dan ook de laatste keer dat de Nijkerkers de leiding hadden. De gelijkmaker die Marieke van de Kraats kort voor tijd voor haar rekening nam was misschien wel één van de belangrijkste treffers van de laatste weken, daarmee hielp het jeugdige talent haar team in ieder geval nog aan een punt.

Zaterdag wacht de uitwedstrijd in Emmen tegen EKC 2000. Om op 1 juni wéér met een schaal-aan-de-haal te gaan zal dat dat duel in ieder geval gewonnen moeten worden. De laatste thuiswedstrijd tegen Juventa/ Noteerland zou dan zomaar een fantastisch feest op kunnen leveren. Zoals de Bruijne afgelopen weekend al te horen kreeg: ,,Zet jij met je team dat cadeau nu maar op tafel, pakken wij 't wel uit!''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie